Na Technical Computing Camp-e získajú študenti inšpiráciu a zaujímavé kontakty

Technical Computing Camp nie je len pre študentov.
Technical Computing Camp nie je len pre študentov. / Foto: www2.humusoft.cz

27.6.2018, Brno - V poradí už 5. ročník stretnutia technických výpočtov a počítačových simulácii sa bude konať začiatkom školského roka. Podujatie tiež pre študentov, ale aj pre tých, ktorí sa chcú naučiť programovať Arduino alebo Raspberry pi, prípadne pre všetkých, ktorí uvažujú o založení startupu so zameraním na výskum a vývoj.

 

Zaujímavá akcia nielen pre študentov, ale aj pre ľudí z akademickej obce a technických pracovníkov z komerčného sektoru sa bude konať začiatkom septembra v Brne. V termíne 6. - 7. septembra 2018 tak môžu všetci nadšenci inžinierskych nástrojov prísť na Technical Computing Camp.

Toto podujatie je pre registrovaných účastníkov zdarma, treba sa však zaregistrovať TU.

V neformálnom prostredí majú účastníci možnosť zoznámiť sa využitím inžinierskych nástrojov MATLAB, COMSOL a dSPACE. Čo svojim návštevníkom podujatie ponúka? Sú to informácie o spomínaných systémoch, široký priestor pre neformálne diskusie a výmenu názorov, stretnutia s rôznymi ľuďmi z najrôznejších odborov, interaktívne ukážky aplikácii, prednášky, demo ukážky od užívateľov.

 

Zapojte sa do súťaže!

Študenti a záujemcovia sa môžu okrem toho zapojiť aj do zaujímavej súťaže, pretože súčasťou akcie bude Súťaž o najlepší používateľský projekt vypracovaný pomocou MATLABu alebo COMSOL Multiphysics. Zameranie projektu môže byť ľubovoľné, autorom môže byť jednotlivec alebo skupina a zároveň sa môžu študenti zúčastniť v súťaži aj so svojou bakalárskou či diplomovou prácou. Hodnotiť súťažné ukážky budú ostatní účastníci akcie.

„V rámci súťaže sa dajú získať zaujímavé ceny, čo je ale dôležitejšie, súťažiaci má možnosť predviesť svoj projekt pred množstvom ľudí, ktorí profesne MATLAB využívajú. Nie je vylúčené, že práve takýto projekt bude vstupenkou do nového zamestnania alebo nadviazanie spolupráce. Už v minulosti sa nám podarilo prepojiť takto študentov TUKE a Honeywell v Brne,“ vysvetľuje Martin Foltin, ktorý je country managerom spoločnosti Humusoft na Slovensku a venuje sa aj vývoju projektov na Arduine v spojení práve s MATLAB-om.

 

O MATLAB-e sa začína čoraz viac hovoriť aj u nás. Programovanie v spomínanom programe využívajú svetové univerzity už dlhšie, nedá na neho dopustiť ani komerčný sektor. Ujal sa aj na Slovensku, konkrétne na akademickej pôde. Využívajú ho napríklad študenti STU v Bratislave alebo Žilinskej univerzity v Žiline a čoskoro sa ho dočkajú aj študenti TUKE v Košiciach. MATLAB má zrýchliť výskum a vývoj, na druhej strane môže študentom pomôcť pri zlepšovaní ich zručností.

Zdieľať na facebooku