Zúčastni sa na stáži v Kolumbii!

  paradiseintheworld.com

Študenti alebo  ctižiadostiví amatérski dokumentaristi majú možnosť prihlásiť sa na filmovú stáž do Kolumbie, kde budú za asistencie slávneho dokumentaristu, Briana Rapsey-ho, zachytávať na kamery miestnu kultúru a komunitu.

 

Všetci kandidáti musia spĺňať nasledujúce kritériá

 

  • Nesmieš byť profesionálny kameraman – príležitosť je určené najmä pre študentov filmu a masmediálnej komunikácie, ale zúčastniť sa môžu aj tí, ktorí majú vzťah k dokumentárnym filmom a chceli by si vybudovať kariéru v tomto obore
  • Musíš  vedieť veľmi dobre po anglicky a to slovom aj písmom
  • Musíš mať minimálne 18 rokov
  • Musíš mať platný cestovný pas a musíš byť schopný vycestovať v určenom termíne
  • Môžeš pochádzať z akejkoľvek krajiny

 

Ako získať stáž?

Stačí, ak natočíš krátky 3-minútový dokument o cestovateľovi, alebo cestovateľský príbeh, ktorý ťa niečím zaujal a inšpiroval. Môže to byť akýkoľvek príbeh týkajúci sa cestovania, napríklad ako niekto imigroval, zdolal Mont Everest alebo len príbeh vášnivého cestovateľa. Výzva spočíva v tom, že nájdeš takéhoto zaujímavého cestovateľa a spravíš s ním rozhovor. Môže to byť rozhovor aj s človekom, ktorý v tebe prebudil  cestovateľskú vášeň a inšpiroval ťa k cestovaniu. Zisti čo spravil, kde bol a čo navštívil, akou osobou je a nezabudni spomenúť aj to, prečo si myslíš, že práve tento človek je zaujímavý. Vnes život jeho zaujímavým príbehom a podeľ sa o jeho jedinečné myšlienky, životnú filozofiu, zvláštne cestovateľské rituály a fascinujúce kuriozity. Kreativite sa medze nekladú.

 

Výhra

Úspešní kandidáti vyhrajú plne hradený 10 dňový pobyt v Kolumbii, kde budú pomáhať a asistovať s nakrúcaním dokumentárneho filmu o živote v Kolumbii.

 

Trbimg.com

 

Plne hradený pobyt zahŕňa:

  • Obojsmernú letenku z bydliska výhercu do Bogoty, Kolumbia
  • 10 dňové mentorstvo od Briana Rapsey-ho
  • Cestovné poistenie počas celého pobytu od World Nomads

 

Stáž bude rozdelená na filmovanie v teréne a post produkciu. V teréne budeš filmovať 7 dní a 3 dni stráviš workshopom a  post produkciou pod vedením režiséra Briana Rapsey-ho.

 

Na stáž sa môžete prihlásiť cez stránku Svetoví nomádi do 7. septembra 2015.

Zdieľať na facebooku