Moderná nemecká vysoká škola financií otvorila študentom svoje brány. Využíva solárnu a veternú energiu

Ulicou poznania prechádzajú každý deň študenti fakulty i návštevníci mesta.
Ulicou poznania prechádzajú každý deň študenti fakulty i návštevníci mesta. / Foto: Henning Larsen Architects

Podľa svetovej asociácie pre podporu stavieb zelených budov World Green Building Council študenti dosahujú lepšie výsledky a učia sa o 26 % rýchlejšie, keď sú v miestnostiach, kde majú prirodzené svetlo. Dánska architektonická spoločnosť Henning Larsen Architects si vzala túto informáciu k srdcu a navrhla v Nemecku Frankfurtskú školu financií a manažmentu, ktorá je doslova zaliata slnkom. Oficiálne ju otvorili len pred pár dňami.

„Ako architekti vieme, že svetlo je jedným z najdôležitejších faktorov pri učení. Pomáha zlepšovať sústredenie a výkonnosť,“ povedal partner a riaditeľ Henning Larsen Louis Becker.

Táto moderná „zelená škola“ zároveň využíva na svoj chod slnečnú a veternú energiu. Zároveň stanovuje „úplne nové štandardy pre transparentné a otvorené vzdelávanie vo svete financií a manažmentu“, ktoré môžu byť inšpiráciou pre ostatných.

Škola je navrhnutá ako malé mesto v rámci širšieho mestského prostredia. Verejne prístupná Ulica poznania, ktorá prechádza priamo budovou školy, je spomienkou na jednu z najstarších obchodných ulíc vo Frankfurte Die Zeil.


Foto: Henning Larsen Architects

Foto: universityinterchange.com

Foto: Henning Larsen Architects

Foto: Henning Larsen Architects

Foto: Henning Larsen Architects

Foto: universityinterchange.com

Foto: Henning Larsen Architects



Zdroj: inhabitat.com
Čítajte viac o téme: Dizajn | Moderné školy
Zdieľať na facebooku