Študenti masmédií sa rozlúčili so školou videoklipom

  Zdroj: YouTube

Pre nový hudobný videoklip s názvom Summer Soireé napísali scenár, text piesne, zrežírovali, nahrali, naspievali a nakoniec to celé zmixovali študenti Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy. Summer Soireé je rozlúčkou so spolužiakmi, pedagógmi, zamestnancami a akademickým rokom na Paneurópskej vysokej školy (PEVŠ). Ak si chcete zlepšiť náladu a vychutnať nastupujúcu letnú sezónu, nech sa páči.

 

 

Autorkou nápadu je študentka Simona Hahnová a na jeho tvorbe sa podieľalo približne 30 študentov. „Letná pesnička Summer soireé s videoklipom vo swingovom štýle má byť cool a fresh. Cieľom projektu bolo umožniť študentom tvorivo sa vyžiť a spoločne urobiť plnohodnotné dielo pred letnými prázdninami. Chceli vytvoriť niečo iné a nové. Vytvorili veľmi kvalitnú pesničku, ktorá sa vymyká štandardom a k nej videoklip, v ktorom cítiť, že rozmýšľajú ako filmári,“ povedala o práci svojich študentov Jana Žiak, odborná asistentka Ústavu mediálnych produkcií Fakulty masmédií (FM PEVŠ), ktorá na celý proces tvorby dohliadala.

 

Summer soireé v štýle swing nemá klasickú dramaturgiu. Využíva hovorené slovo a smiech. Videoklip je vsadený do 30-tych až 40-tych rokov 20. storočia. Na to nadväzujú aj herecké výkony, kostýmy aj rekvizity. Videoklip je nakrútený v mestskom parku pred rektorátom PEVŠ v mestskej časti Ružinov.

„Letná pesnička nechce zostať za bránami PEVŠ. Je určená pre široké publikum a veríme, že bude ešte úspešnejšia ako Čarovné Vianoce, ktoré majú na youtube cez 4000 videní“, vysvetlila pedagogička, Jana Žjak, ktorá viedla budúcich masmediálcov aj pri tvorbe predošlého vianočného videoklipu.

Zdieľať na facebooku