Hodina deťom v roku 2015 podporila 50 projektov

  Foto: Z.Gránska

Bratislava, 1. 12. 2015 - Výnos verejnej zbierky Hodina deťom v roku 2015 dosiahol výšku 256 526,84 eur. Túto sumu Nadácia pre deti Slovenska rozdelila medzi 50 projektov zameraných na podporu detí a mladých ľudí. Hodina deťom však pokračuje ďalej. Viac ako 2200 dobrovoľníkov so žltými pokladničkami vyjde už tento piatok, 4. decembra, do ulíc obcí a miest po celom Slovensku.

 

Najväčší podiel finančných prostriedkov bol použitý na podporu projektov terénnej sociálnej práce s deťmi a mladými v nízkoprahových zariadeniach, a rôznych klubových a voľnočasových aktivít. Organizácie, ktoré podporujeme, pomáhajú deťom riešiť rôzne životné situácie, ktoré sú dôsledkom aj toho, že štát alebo samospráva nedokáže postihnúť všetky problémy detí a mladých ľudí na Slovensku“, hovorí správkyňa Nadácie pre deti Slovenska, Dana Rušinová. "Záleží nám aj na rozvíjaní individuálneho potenciálu každého dieťaťa, či už je to dieťa bežné, zdravotne postihnuté, pochádza zo sociálne znevýhodneného prostredia, alebo je to dieťa mimoriadne talentované." Všetky podporené projekty môžu darcovia sledovať v on-line aplikácii v reálnom čase na http://nds.nds.sk/stream/.

 

Foto: Z.Gránska/EWV piatok 4. decembra 2015 sa uskutoční už 9. krát zbierka v uliciach Slovenska. Dobrovoľníci  so žltými pokladničkami Hodiny deťom budú aktívne oslovovať ľudí v uliciach, aby prispeli. Dobrovoľníci sú najmä študenti stredných škôl a partnerských organizácií.

Financie, ktoré vyzbierajú, budú zarátané do výnosu 17. ročníka celoslovenskej verejnej zbierky Hodina deťom. Ten bude opäť využitý na podporu systematickej, celoročnej práce s deťmi a mladými ľuďmi.

 

Hodina deťom okrem zbierky pripravuje aj televíznu šou, ktorú odvysiela  RTVS na Jednotke 19. decembra o 20.20 h. Diváci sa môžu tešiť na stávky známych osobností, ktoré siahnu za hranice svojich možností a dokážu tak, čo všetko sú ochotní urobiť pre deti. Okrem toho nebudú chýbať ani netradičné vystúpenia umelcov s deťmi podporenými Hodinou deťom.

 

V decembri sa v rámci kampane v médiách objavia i nové televízne a rozhlasové spoty, v ktorých účinkuje ambasádorka Hodiny deťom, Helena Krajčiová. „Nechceme ukazovať smutné a utrápené deti, skôr chceme poukázať na radosť, ktorú im ľudia prostredníctvom nás urobia. Pretože pomôcť deťom je jednoduché.“, hovorí manažérka zbierky, Lucia Jakubíková. To, že pomôcť deťom je jednoduché, je hlavnou myšlienkou celej kampane. „Chceme upriamiť pozornosť na to, že aj jedna SMS dokáže niekomu urobiť radosť a pomôcť tam, kde je to potrebné.“, dodáva.

V súčasnosti majú darcovia viacero možností ako pomôcť. Asi najjednoduchší spôsob je poslať SMS v hodnote 4 eurá na číslo 800.

Zdieľať na facebooku