Otestujte si svoje IT zručnosti

  Ilustračná foto: Bigstock

28.9.2015 |

V rámci kampane Európskej komisie “eSkill for Jobs” zameranej na zlepšenie IT zručností mladej generácie si môžete urobiť test vašich IT ručností.

 

IT Fitness Test je testovanie IT zručností, pri ktorom je možné zistiť úroveň základných IT zručností a schopnosti ich efektívneho využitia pri štúdiu, v práci i v každodennom živote predovšetkým u hlavnej cieľovej skupiny - mladých ľudí, študentov stredných a vysokých škôl, ale aj zamestnancov malých a stredných podnikov a širokej verejnosti. Nie je to teda žiadny test pripravený pre študentov alebo zamestnancov z IT firiem.  Môže si ho urobiť každý Slovák do decembra 2015 na webovej  stránke itfitnesstest.sk.

 

Online test obsahuje 25 otázok so štyrmi variantmi odpovedí z rôznych oblastí IT. Absolventi si dosiahnutú úroveň môžu uviesť aj medzi svoje zručnosti do svojho CV. Výsledkom testu je certifikát s percentuálnym hodnotením, ale aj s odporúčaniami, čo môže absolvent zlepšiť.

 

Už po druhýkrát bude organizovaný aj špeciálny test určený pre základné školy. Ten vznikol na základe dopytu z minulých rokov, ako aj na základe potreby podchytiť najmladšie talenty čím skôr.

V priebehu septembra až novembra 2015 bude pre záujemcov dostupný on-line test, prostredníctvom ktorého si záujemcovia overia úroveň svojich IT zručností. Snahou je, aby sa do procesu testovania zapojila čo najväčšia skupina respondentov a boli tak získane relevantné informácie o úrovni IT zručností na Slovensku. Testovanie bude sprevádzané celým radom motivačných aktivít a súťaží. Od roku 2010 sa do testovania zapojilo viac ako 100 000 Slovákov.

 

Veľmi dôležitou súčasťou IT FITNESS TESTu budú v tomto roku mobilné aplikácie pre všetky populárne operačné systémy (Android, Apple iOS, Windows), ktoré umožnia majiteľom tabletov a iných mobilných zariadení nielen absolvovať IT FITNESS TEST, ale po jeho prvom absolvovaní opakovaním jeho variácií ďalej zvyšovať svoje zručnosti.

 


Zdroj: itfitnesstest.sk
Čítajte viac o téme: Kariéra, IT, Technológie
Zdieľať na facebooku