SAIA prijíma žiadosti o štipendiá do takmer 30 krajín

  Foto: Bigstock

Bratislava 29. januára (TASR) - Stovky stredoškolákov, vysokoškolákov, doktorandov, vysokoškolských učiteľov či vedeckých pracovníkov môžu počas budúceho akademického roka 2020/2021 absolvovať krátkodobé a dlhodobé študijné alebo výskumné pobyty v zahraničí, či začať celé bakalárske alebo magisterské štúdium vďaka štipendiám, ktoré vyplývajú z medzivládnych dohôd a ponúk zahraničných vlád. Ich administrátorom, na základe zmluvy s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, je Slovenská akademická informačná agentúra (SAIA). TASR o tom informoval Ján Chlup zo SAIA.
      

Agentúra prijíma žiadosti o štipendiá do takmer 30 krajín, najviac uzávierok je vo februári a v marci. "Už 6. februára je uzávierka podávania žiadostí do Bulharska, Egypta, Chorvátska, Moldavska, Rumunska, Ruskej federácie, Severného Macedónska, Slovinska a Srbska," priblížil Chlup. Vo februári sú aj uzávierky žiadostí na štipendiá do Číny, Česka, Poľska, Belgicka, Grécka a Južnej Kórey, v marci do Bieloruska, Kazachstanu a Rakúska.
      

Bližšie informácie o podmienkach uchádzania sa o jednotlivé štipendiá sú zverejnené v databáze štipendií a grantov na portáli saia.sk alebo ich záujemcovia môžu získať v piatich pracoviskách SAIA na Slovensku (Bratislava, Banská Bystrica, Košice, Nitra, Žilina). Tu získajú informácie aj o štipendiách, ktoré SAIA neadministruje, napríklad o štipendiách francúzskej a talianskej vlády alebo o Fulbrightovom programe (štipendiá do USA).
 

Čítajte viac o téme: Štipendiá
Zdieľať na facebooku