Týždeň vzdelávania bude v Handlovej venovaný tolerancii

  Foto: Bigstock

Handlová 7. novembra (TASR) - Témou tohtoročného Týždňa vzdelávania v Handlovej bude tolerancia. Mesto v spolupráci s občianskym združením Dúha na východe pripravilo v tomto týždni besedy pre stredoškolákov, program podujatia doplnia i workshopy pre pedagógov i aktivity pre žiakov základných škôl (ZŠ) a seniorov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
     

Vzdelávanie pre viacero vekových skupín v rámci Týždňa vzdelávania pripravuje mesto v spolupráci s ďalšími subjektmi, inštitúciami a lektormi každoročne. "V tomto roku sa skloňuje v kontexte spoločenských udalostí slovo tolerancia, ktoré môže verejnosť nájsť v každej pripravovanej aktivite," načrtla Paulínyová.
      

Samospráva v spolupráci so združením v rámci projektu Dúhové vzdelávanie pripravila počas tohto týždňa tri besedy v strednej odbornej škole (SOŠ) na témy rodovej tolerancie, rasizmu a predsudkov. Besedy absolvujú prváci a druháci v rámci hodín etickej výchovy.
      

Pre pedagógov budú určené workshopy o školskej dochádzke, potrebách triednych učiteľov, rozvoji kreativity a tvorivosti, workshopy o radikálnej otvorenosti a nastavení mysle na rast pripravilo občianske združenie Teach for Slovakia.  
      

Program pre žiakov ZŠ pod názvom Bezpečnosť a (ne) tolerancia bude v stredu (9. 11.) na Námestí baníkov a ponúkne prezentáciu záchranných zložiek či kynológov. Mestská polícia zase predstaví projekt Buď dobrý kamarát, šikanu nemá nikto rád.
      

Týždeň vzdelávania ukončí vo štvrtok (10. 11.) interaktívny workshop pre ľudí v zrelom veku Mám tablet! o vyhľadávaní informácií na internete.

Zdieľať na facebooku