Harvardova Univerzita prijala rekordný počet prihlášok

  Foto: Harvardova Univerzita

Harvardova Univerzita prijala rekordný počet prihlášok od 39 044 záujemcov o štúdium do prvého ročníka. V porovnaní s minulým rokom je to nárast o takmer 5 percent.

 

Univerzita pripisuje tento nárast záujmu uchádzačov o štúdium je spôsobený aj tým, že univerzita zrušila poplatok za podanie prihlášky takmer štvrtine uchádzačov.

Riaditeľ pre finančnú pomoc Sally Donahue vysvetlil, že počet záujemcov začal v posledných rokoch na ich univerzite výrazne stúpať po tom, čo zaviedli program finančnej pomoci a umožnili tak študovať na Harvardovej univerzite aj študentom z finančne slabších rodín.

Pätina zo súčasných študentov univerzity pochádza z rodín, ktoré majú ročný príjem menej ako 65 000 dolárov ročne. Pre tieto rodiny Harvard pokrýva ich náklady na štúdium, ubytovanie i cestovanie. Ich rodiny nemusia platiť vôbec nič. Vďaka tejto finančnej pomoci odstraňujú bariéry pre nadaných mladých ľudí, ktorých prekážkou k štúdiu by mohlo byť finančné zázemie.

 

Záujemci o štúdium sa dozvedia, či boli prijatí do 31. marca. Minulý rok prijala univerzita z 37 307 uchádzačov o štúdium iba 5 percent.

 


Zdroj: harvard.edu
Čítajte viac o téme: Prihlášky na vysoké školy
Zdieľať na facebooku