V sobotu odštartuje 2. ročník TEDx Youth v Bratislave

  Youtube

Necelý deň zostáva do začiatku konferencie pre stredoškolákov známej pod značkou TEDx Youth Bratislava. Druhý ročník podujatia sa nevie v duchu headlinu „ONOMATOPOJE“.  Slovná hračka, ktorú toto slovo skrýva a vďaka ktorej si ju každý študent zapamätá má predstavovať Slovensko plné potenciálu a hodnotného obsahu, ktorý na prvý pohľad nevidíme.

 

Konferencia pre 300 stredoškolákov z celého Slovenska sa bude konať 27. februára 2016 v Dome kultúry Zrkadlový háj v Bratislave od 8:00 do 22:00 hodiny a prinesie  odpovede a diskusiu prečo po štúdiách zostať žiť a tvoriť na Slovensku.

 

„Počas prednášok i workshopov odznie príbeh prvej slovenskej družice, stretnete ľudí, ktorí svojou prácou menia budúcnosť tu na Slovensku“, priblížila základnú myšlienku Monika Cúciková, spoluorganizátorka tohtoročného TEDu a dodala „Tí najzaujímavejší speakri Vás vnesú do víru myšlienok, ktoré v škole nezažijete a ukážu študentom, že aj na Slovensku sa dajú robiť super veci a je možné si tu nájsť k nim cestu”.

 

TEDxYouth Bratislava, nebude len o príbehoch; to sú aj bloky workshopov kde sa rozhodne niečo nové naučíte. Budete si môcť pozrieť výstavu mladých talentovaných umelcov,  môžete sa rozprávať so speakrami z rôznych oblastí, ale aj s rovesníkmi. Každý účastník dostane super goodie-bag do ruky a nové myšlienky do hlavy.

Na TEDxe odznejú inšpiratívne príbehy a postrehy:

Tomáš Hasala (Nexteria) - Mladí leadri na Slovensku
Tomáš Žáček (Ecocapsule) - Hľadanie slobody v tvorbe
Marek Madro (Ipcko) - Svet sa nezrúti, šťastie v živote
Jakub Kapuš (SOSA) - Prvá slovenská vesmírna družica

Jakub Tomiš (Lepší Dolný Lopašov) - Ako jednotlivec tvorí mienku o Slovensku
Zuzana Fajta (Hemmet) - Ako poraziť strach a začať žiť
Pavol Veselý - Prelomové metódy očnej chirurgie
Dominika Geregová - Mladí a dobrovoľníctvo
Tomáš Kompaník - Svetové slovenské výšivky

Matej Králik (Batsuite) - Riešenia pre nevidiacich

 

Už druhý ročník podujatia TEDx Youth sa koná pod záštitou Juraja Draxlera, ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Konferencia TED (Technology, Entertainment, Design) vznikla v 80.-tych rokoch v Kalifornii a netrvalo dlho, kým  sa pod heslom „Ideas worth spreading“ teda „Myšlienky hodné šírenia“ začala šíriť v Amerike a dnes už je známa po celom svete.

 

 

Viac info sa dozviete aj na:

facebook.com/tedxyouthba

Instagram: @tedxyouthba
Web: www.youth.tedxbratislava.sk

Čítajte viac o téme: Konferencie | Semináre
Zdieľať na facebooku