Maturitný týždeň uzavrie test a sloh pre žiakov zo škôl národnostných menšín

  Foto: Bigstock

Bratislava 18. marca (TASR) – Maturitný týždeň uzavrie v piatok externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry pre žiakov zo škôl národnostných menšín.
      

"V prípade slovenského jazyka a slovenskej literatúry bude písať obe z uvedených častí približne 1600 žiakov," priblížili pre TASR z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Ukrajinský jazyk a literatúra čakajú 27 maturantov.
      

Týždeň písomných maturít v utorok 15. marca otvorili externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a literatúry. V tomto školskom roku je prihlásených na maturitnú skúšku 40.390 žiakov. V stredu (16. 3.) maturanti absolvovali písomnú maturitnú skúšku z cudzieho jazyka. Takmer 5000 maturantov vo štvrtok (17. 3.) písomne maturovalo z matematiky.
      

Z dôvodu ochorenia či karantény viacero žiakov maturitnú skúšku počas tohto týždňa neabsolvovalo. Náhradný termín písomných maturít je naplánovaný na 5. až 8. apríla. Opravný termín písomných maturít sa uskutoční od 5. do 8. septembra.
      

Maturitu organizačne zabezpečuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania ako priamo riadená organizácia rezortu školstva.

Čítajte viac o téme: Maturity 2021/2022
Zdieľať na facebooku