Písomnú maturitu z matematiky absolvuje takmer 5000 študentov

  Foto: Bigstock

Bratislava 17. marca (TASR) – Písomnú maturitu z matematiky absolvuje vo štvrtok takmer 5000 študentov, ktorí si ju ako jeden z maturitných predmetov vybrali. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.
      

"Matematiku si ako voliteľný alebo dobrovoľný predmet vyberalo približne 12,3 percenta z celkového počtu maturujúcich žiakov," priblížili z rezortu školstva.
      

Maturitný týždeň sa uzavrie v piatok 18. marca. Žiaci budú písať testy a slohové práce zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry zo škôl národnostných menšín. "V prípade slovenského jazyka a slovenskej literatúry bude písať obe z uvedených častí približne 1600 žiakov, ukrajinský jazyk a literatúra čaká 27 maturantov," dodalo ministerstvo.
      

Týždeň písomných maturít v utorok 15. marca otvorili externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a literatúry. V tomto školskom roku je prihlásených na maturitnú skúšku 40.390 žiakov. V stredu (16. 3.) maturanti absolvovali písomnú maturitnú skúšku z cudzieho jazyka.
      

Maturitu organizačne zabezpečuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania ako priamo riadená organizácia MŠVVaŠ SR.

Čítajte viac o téme: Maturity 2021/2022
Zdieľať na facebooku