Celoštátne kolo olympiády v informatike sa uskutočnilo online

Celoštátne kolo olympiády v informatike sa uskutočnilo online.
Celoštátne kolo olympiády v informatike sa uskutočnilo online. / Foto: Pexels

Bratislava 2. apríla 2020 (TASR) – Celoštátne kolo olympiády v informatike sa uskutočnilo online. Spomedzi 29 súťažiacich kategórie A uspeli najlepšie žiaci Gymnázia na Grösslingovej ulici v Bratislave. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.
      

Víťazom sa stal Matej Urban, jeho spolužiaci z tohto gymnázia obsadili tiež druhé miesto (Jozef Fülöp) i delené tretie miesto (Michal Farnbauer spolu s Luciou Krajčoviechovou zo Spojenej školy na Novohradskej ulici v Bratislave). "Pri príprave online celoštátneho kola sme nezačínali úplne od nuly. Máme súťaže bežiace cez internet, a teda aj časť potrebnej infraštruktúry. Napriek tomu však bolo potrebných viacero krokov, aby sme zabezpečili dostatočnú úroveň pohodlia a zároveň rozumnú kontrolu rovnakých podmienok pre všetkých súťažiacich. Situáciu nám nezľahčovala ani skutočnosť, že súťaž je organizovaná nielen na Slovensku, ale v rovnakom čase a s rovnakými úlohami aj v Českej republike. Postup sme teda museli koordinovať aj s kolegami z Čiech," uviedol predseda olympiády v informatike Michal Forišek.
      

Medailisti a ďalší úspešní riešitelia postupujú na sústredenia pred medzinárodnou olympiádou v informatike a stredoeurópskou olympiádou v informatike. Tieto súťaže sa rovnako plánujú realizovať dištančnou formou.

Zdieľať na facebooku