OpenLaby fungujú v troch školách, do projektu sa môžu zapojiť aj ďalšie

Projekt OpenLab funguje v troch školách.
Projekt OpenLab funguje v troch školách. / Zdroj: SPŠE Hálova 16

Bratislava 27. januára (TASR) - Projekt OpenLab funguje v troch školách a zapojiť sa do neho môžu aj ďalšie školy a firmy. V projekte je zapojených 100 študentov v siedmich OpenLaboch na školách v Bratislave, Košiciach a Kysuckom Novom Meste, pričom v spolupráci s firmami sa študenti učia tvoriť aplikácie, hry, venujú sa umelej inteligencii. TASR o tom informovala Barbora Rusiňáková z projektu OpenLab.
      

OpenLab je priamo integrovaný do vyučovania. "Škála tohto modelu je založená na vytváraní miestnej spolupráce medzi lokálnymi strednými školami a technologickými firmami. Vďaka podpore od technických lídrov v regiónoch dokážu stredné školy ponúknuť kvalitné vzdelávanie pre mäkké zručnosti a technológie 21. storočia," uviedla Rusiňáková.
      

Pod vedením odborníka z praxe LabMastra študenti v rámci vyučovania pracujú v tímoch na reálnych projektoch s firmami – partnermi OpenLabu. Ako dodala Rusiňáková, ambíciou je postupne otvárať OpenLaby v spolupráci s ďalšími firmami, ktoré si uvedomujú hodnotu, ktorú ukážu stredoškolákom takýmto spôsobom priniesť.

Zdieľať na facebooku