Mladí zo šiestich krajín Európy prídu do Trnavy kvôli sociálnemu podnikaniu

  Zdroj: Bigstock

Trnava 20. augusta (TASR) - Medzinárodný vzdelávací projekt Mladí pre sociálne podnikanie pod hlavičkou programu Erasmus+,  s podporou mládežníckej organizácie Iuventa a s účasťou zástupcov šiestich krajín Európy, sa uskutoční v Trnave od 3. do 10. septembra. Jeho cieľom je prispieť k zníženiu nezamestnanosti mládeže a  reagovať na sociálnu inklúziu v Európskej únii. Organizátorom je občianske združenie (OZ) Youth for Equality.


"Mladí ľudia vidia potrebu diskutovať a rozvíjať tento druh podnikania, do Trnavy prídu z Turecka, Grécka, Bulharska, Litvy, Španielska a zo Slovenska," povedala za organizátorov z OZ Diana Jašeková. Počas týždňa prostredníctvom vzdelávacích metód a aktivít, akými sú diskusie o sociálnych problémoch, sociálnej inklúzii, simulácie k téme podnikanie a podpora, návštevy sociálnych podnikateľov, budú tvoriť rôzne výstupy. Najdôležitejším z nich sú podnikateľské plány, ktoré po skončení môžu implementovať vo svojich krajinách. "Celý náš projekt má trvanie šesť mesiacov, táto hlavná aktivita je organizovaná práve v Trnave, kde bude naše OZ ďalej vyvíjať činnosť," dodala Jašeková.


"V rámci stretnutia pripravujeme aj verejnú prezentáciu v centre Trnavy počas Tradičného trnavského jarmoku v nedeľu 9. septembra od 10. do 13. hodiny. Pri budove Trnavskej univerzity na Univerzitnom námestí budú účastníci prezentovať získané užitočné a zaujímavé poznatky a informácie na tému sociálne podnikanie občanom," informovala Jašeková.
Youth for Equality je mimovládna organizácia, ktorá organizuje vzdelávacie aktivity pre mladých ľudí najmä v oblasti podnikania, ľudských práv a ekológie.

Čítajte viac o téme: Kurzy | Školenia
Zdieľať na facebooku