Žiaci základných a stredných škôl sa môžu zapojiť do súťaže Junior Internet

Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET) otvorila registráciu na 13. ročník súťaže Junior Internet.
Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET) otvorila registráciu na 13. ročník súťaže Junior Internet. / Foto: Bigstock

Bratislava 2. januára (TASR) - Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET) otvorila registráciu na 13. ročník súťaže Junior Internet. Do súťaže sa môžu prihlásiť žiaci základných a stredných škôl do 20 rokov, ktorí nemajú ukončené stredoškolské vzdelanie. TASR o tom informoval koordinátor projektov AMAVET Ján Nemec.


Junior Internet je súťažná konferencia, ktorá ponúka šancu pre začínajúcich webových programátorov, grafikov a dizajnérov, programátorov mobilných aplikácií a blogerov. "Na podujatí mladí nadšenci predstavujú svoje projekty a ďalšie vízie skúseným odborníkom v úlohách porotcov a prednášajúcich," povedal Nemec. Prihlásiť sa môže individuálny súťažiaci alebo tím autorov v maximálnom zložení troch autorov, ktorí sa zaujímajú o tvorbu webových stránok, programovanie, internetovú grafiku a dizajn, písanie textov a blogov na webe, tvorbu mobilných a internetových stránok so vzdelávacím obsahom.
Záujemcovia sa môžu prihlásiť na stránke www.juniorinternet.sk do 18. februára. Po uzávierke nasleduje hodnotenie prihlásených prác. V prvej polovici marca organizátor na stránke súťaže zverejní výsledky. Konferencia sa uskutoční na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave počas mesiaca knihy a internetu od 23. do 24. marca.
Súťažné kategórie sú JuniorWEB, JuniorDESIGN, JuniorTEXT, JuniorBLOG, JuniorWEB, JuniorAPP a JuniorLEARN. Kategóriu JunioTEXT vyhlasuje Zastúpenie Európskej komisie v SR, pre tento ročník je to Kultúrne dedičstvo Európy. "Naše kultúrne dedičstvo je viac, ako len spomienka na našu minulosť, je kľúčom k našej budúcnosti. Európsky rok kultúrneho dedičstva bude príležitosťou zvýšiť povedomie o spoločenskom a hospodárskom význame kultúrneho dedičstva a poukázať na európsku výnimočnosť v tejto oblasti," uzavrel vedúci Zastúpenia Európskej komisie v SR Dušan Chrenek.

 


Čítajte viac o téme: Súťaž
Zdieľať na facebooku