Murári a stolári si zmerajú svoje zručnosti na súťaži Mladý remeselník

Podujatie Mladý remeselník umožní zmerať svoje zručnosti mladým študentom murárom a stolárom.
Podujatie Mladý remeselník umožní zmerať svoje zručnosti mladým študentom murárom a stolárom. / Zdroj: sospb.sk

Prešov 13. novembra (TASR) – Budúci murári a stolári si zmerajú svoje zručnosti na súťaži Mladý remeselník. Podujatie sa koná v dňoch 15. – 16. novembra v priestoroch Strednej odbornej školy technickej (SOŠT) na Volgogradskej ulici v Prešove už po 22. raz.
Súťaž Mladý remeselník prezentuje odborné zručnosti a vedomosti žiakov v učebných odboroch murár a stolár. Dvojčlenné družstvá z viacerých technických škôl preverí vedomostný test, ako aj praktická skúška. Úlohy sú rozvrhnuté na dva dni, vyhodnotenie súťaže je naplánované na posledný deň na 13.00 h.
"Hodnotiť sa bude dodržiavanie bezpečnosti práce, technologický postup, presnosť, estetika i kvalita opracovania. Takéto súťaže sú pre žiakov nielen atraktívne, ale zároveň sú pre nich inšpiráciou zlepšovať sa a mať tak väčšiu šancu uplatnenia sa na trhu práce," uviedol zástupca riaditeľa školy pre teoretické vyučovanie Milan Laca. Podľa jeho slov ide o profesie, ktoré sú na trhu práce v súčasnosti veľmi žiadané.
Škola počas súťažných dní zároveň otvára svoje brány pre tých, ktorí sa rozhodujú o budúcom štúdiu. Záujemcovia o štúdium aj ich rodičia tak môžu získať viac informácií o všetkých profesijných odboroch, ktoré škola ponúka.
Škola, ktorá vznikla v roku 1948, vychovala už približne 11.000 odborníkov rôznych remesiel a viac ako 1200 absolventov s maturitným vysvedčením.
Od roku 2014 je v škole Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre stavebníctvo a od predminulého školského roku sa zapojila do systému duálneho vzdelávania.

Čítajte viac o téme: Súťaž
Zdieľať na facebooku