Študenti a absolventi sa môžu uchádzať o štipendiá na pobyty a kurzy v Izraeli

Študenti a absolventi sa môžu uchádzať o štipendiá na pobyty a kurzy v Izraeli
Študenti a absolventi sa môžu uchádzať o štipendiá na pobyty a kurzy v Izraeli / Foto: Bigstock

23.10.2016

Bratislava 23. októbra (TASR) - Vysokoškoláci, absolventi vysokých škôl, doktorandi, postdoktorandi, vysokoškolskí učitelia a výskumní pracovníci sa môžu uchádzať o štipendiá na študijné a výskumné pobyty či letné jazykové kurzy modernej hebrejčiny v Izraeli. Možno tak urobiť do 8. novembra. TASR o tom informoval Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).
Štipendium pokrýva životné náklady a základné zdravotné poistenie počas pobytu. Ministerstvo školstva prepláca cestovné náklady do miesta pobytu a späť. Žiadosti treba podávať on-line, podmienky sú zverejnené v Databáze štipendií a grantov SAIA na webe granty.saia.sk. Štipendiá administruje SAIA.
Slovenská akademická informačná agentúra je mimovládnou neziskovou organizáciou. Na základe zmlúv s ministerstvom školstva či Úradom vlády SR administruje viacero štipendijných a grantových programov. Zároveň poskytuje informácie o štúdiu v zahraničí pre záujemcov zo Slovenska a tiež informácie pre záujemcov zo zahraničia o štúdium na Slovensku.

Čítajte viac o téme: Stáž
Zdieľať na facebooku