Na náhradný termín písomných maturít je prihlásených 194 žiakov

  Foto: Bigstock

Bratislava 25. marca (TASR) - Na aprílový náhradný termín písomných maturít je prihlásených 194 žiakov zo 124 škôl. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
        

Na náhradný termín zo slovenského jazyka a literatúry je prihlásených 146 žiakov, z matematiky 14. Náhradný termín písomných maturít z anglického jazyka na úrovni B1 má absolvovať 75 žiakov, na úrovni B2 64 žiakov a na úrovni C1 sedem žiakov. Zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry sú na náhradný termín prihlásení traja žiaci, z maďarského jazyka a literatúry dvaja žiaci. Písomnú maturitnú skúšku z nemeckého jazyka by mali absolvovať piati žiaci, z ruského jazyka sedem maturantov.
        

Náhradný termín sa uskutoční od 3. do 5. apríla. "Miesta konania určia regionálne úrady školskej správy až po sfinalizovaní databázy," uviedol rezort školstva s tým, že všetky dôležité informácie budú zverejnené na webe najneskôr do 29. marca.
        

Maturitnú skúšku zloženú z písomného testu a slohovej práce absolvovali žiaci počas týždňa od 14. do 17. marca. Maturitná skúška pozostáva z písomného testu z vyučovacieho jazyka, cudzieho jazyka a matematiky, zo slohu a z ústnej alebo praktickej časti. V tomto školskom roku je na maturitnú skúšku prihlásených viac ako 41.000 žiakov.
        

Výsledky žiakov z externej časti maturitnej skúšky z marcového a aprílového termínu budú pre všetky školy sprístupnené 5. mája elektronickou formou, v papierovej forme budú školám doručené 9. až 10. mája.

Zdieľať na facebooku