Univerzita Komenského otvorí svoje brány pre záujemcov o štúdium

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave pozýva záujemcov o štúdium na svoje fakulty v rámci dní otvorených dverí.
Univerzita Komenského (UK) v Bratislave pozýva záujemcov o štúdium na svoje fakulty v rámci dní otvorených dverí. / Foto: Bigstock

Bratislava 25. januára (TASR) - Univerzita Komenského (UK) v Bratislave pozýva záujemcov o štúdium na svoje fakulty v rámci dní otvorených dverí. Viaceré otvoria svoje brány ešte počas januára, prípadne vo februári. TASR o tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.
       

V sobotu (28. 1.) budú otvorené priestory Filozofickej fakulty UK, popoludní aj Pedagogickej fakulty UK. "Dňa 6. februára uchádzačov privíta Jesseniova lekárska fakulta UK v Martine, 8. februára Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK, 10. februára Prírodovedecká fakulta UK," priblížila Miller. Evanjelická bohoslovecká fakulta UK ponúka individuálne termíny počas celého februára.
        

Fakulta sociálnych a ekonomických vied UK bude mať deň otvorených dverí 2. marca a Rímskokatolícka cyrilometodská bohoslovecká fakulta UK 30. apríla. Letný deň otvorených dverí pre študentov z nižších ročníkov organizuje Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK 7. júna.
        

Študenti uvažujúci o štúdiu na týchto fakultách budú mať príležitosť stretnúť sa s prednášajúcimi, študentmi i členmi vedenia. Dozvedia sa informácie o fakulte, prijímacom konaní, ponuke študijných programov a organizácii štúdia. Môžu sa priamo vyučujúcich či študentov spýtať, čo ich zaujíma, a získať tak informácie z prvej ruky. Prípadne môžu navštíviť príslušné laboratóriá.
        

Termíny podávania prihlášok na jednotlivé fakulty sa líšia. Poväčšine treba prihlášku podať do konca februára alebo marca. Niektoré fakulty majú aprílové termíny.

Zdieľať na facebooku