UNYP spája sily s Českým olympijským tímom a Jaromírom Jágrom

Sponzorovaný článok
Sotiris Foutsis, generálny manažér UNYP a Petr Graclík
Sotiris Foutsis, generálny manažér UNYP a Petr Graclík / Foto: UNYP

University of New York in Prague, prestížna súkromná vysoká škola v ČR s anglickým vyučovacím jazykom, na tlačovej konferencii priamo v budove školy na Londýnskej ulici s hrdosťou oznámila nových kľúčových partnerov. Partnerstvo s Českým olympijským tímom, Rytieri Kladno a projektom Ekonomickej olympiády sa stanú hlavnými piliermi dlhodobého projektu nadväzovania športovej a akademickej spolupráce s cieľom maximálne podporovať budúcich lídrov. 

 „Kľúčom k úspechu je rozvíjať rovnakou mierou zdravú myseľ i telo. UNYP od roku 1998 svojim študentom ponúka okrem špičkového akademického vzdelania aj možnosť športovať – poskytujeme prístup do posilňovní, plaveckého bazénu, máme vlastné športové UNYP Blazers tímy. Dnešné oznámenie by teda pre nikoho nemalo byť prekvapením,“ povedal na úvod tlačovej konferencie generálny manažér UNYPu Sotiris Foutsis. 

UNYP minulý rok v nadväznosti na úspešné a stále sa prehlbujúce štvorročné partnerstvo s florbalovým tímom Sparty Praha otvoril študijný program Business Administration so zameraním na Športový management. Je zrejmé, že aj za hranicami sveta florbalu je možné medzi športovcami pozorovať veľký záujem o štúdium obchodne zameraného športového programu, ktorý je alternatívou k tradičným, skôr vedecky zameraným športovým programom. Ako výsledok tejto snahy otvorí UNYP v nasledujúcich rokoch novú kapitolu vďaka týmto novým partnerstvám: 

Český olympijský výbor

UNYP sa v období od januára 2022 do konca roka 2026 stane oficiálnym vzdelávacím partnerom Českého olympijského tímu, pričom bude operovať ako hlavný partner projektu Duálna kariéra, ktorý podporuje súčasných aj bývalých atlétov v prípravách a prechode na život po ich profesionálnych kariérach. UNYP je hrdý na to, že bol Českým olympijským výborom vybraný, aby sa podieľal na akademickom rozvoji budúcich športových lídrov a ambasádorov reprezentujúcich Českú republiku po celom svete. 

Rytieri Kladno

UNYP zdieľa s Jaromírom Jágrom a jeho tímom Rytieri Kladno rovnakú víziu – podporovať mládež, predovšetkým znevýhodnenú mládež, v Českej republike. Presne v tejto zdieľanej predstave partnerstvo vzniklo a bude sa rozvíjať. UNYP je hrdý na to, že môže podporiť Rytierov Kladno v procesoch prestavby tímu a rekonštrukcii ich domácej arény. Pevne veríme, že naše spojenie pomôže pri budovaní novej generácie českých hokejistov, ktorí budú vynikať na ľade i mimo neho. 

Ekonomická olympiáda

Partnerstvo UNYPu s projektom Ekonomickej olympiády sľubuje zvýšenie ekonomickej gramotnosti českej mládeže. Na UNYPe veríme, že práve to patrí k zásadným aspektom úspechu Českej republiky ako silného európskeho obchodného partnera v dlhodobom horizonte. Výuka ekonomických hodnôt a schopností v rannom veku dopomôže k spoluvytváraní zodpovedne nastupujúcej generácie s pozitívnym vzťahom k financiám a investíciám.

Samotná tlačová konferencia bola zakončená odhalením novej umeleckej inštalácie od česko-kanadského umelca Davida Strauzze. David je progresívny a rešpektovaný street art umelec, ktorý tvorí v rámci verejného priestoru po celej Českej republike. V práci, ktorú vytvoril špecificky pre UNYP, zobrazuje lídrov, ktorí si zaslúžia uznanie za obrovské osobné obeti a úsilie, ktoré vynaložili pri ochrane demokracie a slobody. Jeho inštalácia, ktorú vystavil pred budovou knižnice UNYPu, reprezentuje hlboký význam slobody prejavu a vzdelávania pre demokraciu. 

Zdieľať na facebooku