UNYP v Prahe otvorí tri nové americké bakalárske programy

Sponzorovaný článok
UNYP v Prahe otvorí tri nové americké bakalárske programy
UNYP v Prahe otvorí tri nové americké bakalárske programy / Zdroj: UNYP

5.12.2020 - Praha, Česká republika. University of New York in Prague (UNYP) v spolupráci so State University of New York, Empire State College oznamuje otvorenie troch nových študijných programov - Vývoj dieťaťa, Politológia a Umenie digitálnych médií.

 

Ministerstvo školstva, mládeže a telovýchovy (MŠMT) UNYPu odsúhlasilo spustenie troch nových amerických bakalárskych programov, ktoré vznikli v spolupráci so State University of New York, Empire State College. Zelená prišla práve včas. Na UNYPe už je prijímacie konanie pre nasledujúce semestre v plnom prúde. Od jesenného semestra 2021 budú mať študenti UNYPu možnosť študovať v rámci nových študijných programov odbory Psychologický vývoj dieťaťa, Politológia a Umenie digitálnych médií. Hoci sú tieto programy úplnou novinkou, UNYP ponúka americké bakalárske programy v spolupráci so SUNY, ESC už vyše 20 rokov - medzi existujúce programy už patrí napríklad Komunikácia a médiá, Medzinárodné vzťahy, Informačné technológie, Anglický jazyk a literatúra, Business Administration a Psychológia.

 

"Máme radosť, že sa všetko podarilo a čoskoro otvoríme nové programy," potvrdzuje Sotiris Foutsis, generálny manažér University of New York in Prague. "Naše nové americké bakalárske programy sú vítaným a dôležitým prídavkom k ostatným už zavedeným programom na katedrách Psychológie, Medzinárodných vzťahov a Komunikácie a médií. Toto je skvelá príležitosť pre každého, kto plánuje v týchto odboroch vybudovať kariéru relevantnú k aktuálnemu vývoju pracovného trhu. Svet potrebuje viac inovácie, kreativity a pokroku - teda kvality, ktoré sa UNYP spoločne so State University of New York, Empire State College dlhodobo snaží prinášať a svojim študentom poskytovať to najkvalitnejšie možné vzdelanie. Cieľom UNYPu je vychovávať budúcich lídrov."

 

Sotiris Foutsis, generálny manažér University of New York in Prague / Zdroj: UNYP

 

Dr. Sheila Aird, riaditeľka pre európske akademické programy na SUNY, ESC, dodáva: "Otvorenie týchto programov je excelentným krokom a hodnotným doplnením súčasnej ponuky študijných programov. Tento krok demonštruje záväzok vytvárať v Prahe nové vzdelávacie príležitosti. Záväzok, ktorý obe vysoké školy dlhodobo zdieľa. Programy boli navrhnuté na základe dopytu študentov a aktuálnych potrieb lokálneho trhu práce. Naše inštitúcie hrdo poskytujú miesto, kde môžu študenti pracovať, analyzovať a angažovať sa v riešení najdôležitejších problémov dneška, ktorým ako členovia globálnej komunity čelíme."

 

Dr. Sheila Aird / Zdroj: UNYP

 

University of New York in Prague v spolupráci so State University of New York, Empire State College poskytuje americké bakalárske programy v Českej republike už od roku 1999. Na UNYPe študuje vyše 800 študentov zo 75 krajín sveta a ponúka ako české trojročné bakalárske programy, tak aj štvorročné americké programy, pričom obe formy sú vyučované výhradne v anglickom jazyku. UNYP má taktiež v ponuke aj magisterské programy i jedny z najlepších MBA programov v Prahe.

Zdieľať na facebooku