Doktorandi si prilepšia o desiatky eur mesačne

  Foto: Pexels

Na 855 eur vzrástlo od septembra 2019 štipendium doktorandov po vykonaní dizertačnej skúšky. Do jej absolvovania budú dostávať študenti dennej formy doktorandského štúdia mesačne 734 eur. Toto zvýšenie súvisí s úpravou platových tried a stupňov pre zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme, ktorá sa týka pedagogických, odborných i nepedagogických zamestnancov škôl, vrátane vysokých.

    

Doktorand po vykonaní dizertačnej skúšky má nárok na štipendium najmenej vo výške 7. platovej triedy a prvého platového stupňa osobitnej stupnice platových taríf učiteľov vysokých škôl a výskumných a vývojových zamestnancov. Od 1. 9. 2019 je to spomínaných 855 eur, čo predstavuje nárast oproti doterajšiemu stavu o 68,50 eura.

    

Do vykonania dizertačnej skúšky dostáva študent doktorandského študijného programu v dennej forme štúdia štipendium najmenej vo výške 6. platovej triedy a prvého platového stupňa osobitnej stupnice platových taríf učiteľov vysokých škôl a výskumných a vývojových zamestnancov.  Doteraz bolo toto štipendium vo výške 675 eur mesačne, takže od 1. 9. 2019 sa zvýšilo o 59 eur.

Čítajte viac o téme: Štipendiá
Zdieľať na facebooku