Zamestnanie a prax si môžu študenti a absolventi PEVŠ nájsť aj vďaka podujatiu Kariérové dni

Kariérne dni na PEVŠ zorganizovali študenti už po druhý krát.
Kariérne dni na PEVŠ zorganizovali študenti už po druhý krát. / Foto: Shutterstock

(Bratislava, 06.03.2018) Študenti z Fakulty psychológie Paneurópskej vysokej školy (PEVŠ) zorganizovali jedinečný projekt Kariérové dni s cieľom vytvoriť spolužiakom priestor na získanie nových pracovných príležitostí vo svojom odbore.


Dňa 10. apríla od 9:30 do 13:00 sa v priestoroch Paneurópskej vysokej školy na Tomášikovej ulici 20 v Bratislave predstavia zástupcovia vybraných spoločností, ktorých úlohou bude oboznámiť študentov o možnostiach uplatnenia sa v reálnom zamestnaní. Patria medzi ne napr. Deloitte, IBM, Pixel Federation, Kinstellar, Dell, Squire Sanders či Foundation. Študenti, ale aj absolventi PEVŠ, spoznajú požiadavky zamestnávateľov, platové ohodnotenie jednotlivých pozícií či možnosť rastu a môžu si tak ľahšie nájsť uplatnenie na trhu vo svojej oblasti.

Cieľom projektu je podporiť študentov v aplikovaní teoretických vedomostí získaných na akademickej pôde priamo v praxi. Účasť na Kariérových dňoch môže byť smerodajná v ich úspešnom štarte v budúcom zamestnaní. Kariérne poradenstvo otvorí dvere k ich potenciálu a vysnívanému povolaniu, vďaka ktorému spoznajú svoje kvality, záujmy, potreby vo vzťahu ku kariérnemu smerovaniu. Projekt sa realizuje pod pedagogickým vedením Mgr. Lukáša Zajaca, PhD. MSC.

Záujemci o získanie praxe či pracovného miesta si so sebou môžu priniesť životopis a následne ho ponúknuť vybraným spoločnostiam. Ako si takýto životopis či motivačný list vytvoriť – to už poradia študenti z Fakulty psychológie PEVŠ, ktorí budú svojim spolužiakom zo všetkých fakúlt počas dňa k dispozícii.

Spolupráca medzi potenciálnymi zamestnávateľmi a PEVŠ pretrváva už dlhší čas cez platformu JobTime na stránke školy. Táto stránka obsahuje aktuálny zoznam ponúk na voľné pracovné pozície, praxe a stáže, s ktorými školu oslovujú priamo firmy a organizácie hľadajúce zamestnancov.

Kariérové dni vyvrcholia 11. apríla interdisciplinárnou konferenciou organizovanou Fakultou psychológie PEVŠ v spolupráci s Asociáciou psychológov práce a organizácie Slovenska a v spolupráci s Vysokou školou aplikovanou psychológie z Českej republiky. Séria prednášok sa bude niesť v duchu  ,,Očakávaní zamestnávateľov na kompetencie absolventov VŠ“. Prednášky vedené odborníkmi vytvoria priestor na diskusiu o tom, aké sú aktuálne požiadavky zamestnávateľov a naopak, aké sú očakávania študentov a absolventov vysokých škôl.

Čítajte viac o téme: Absolventi
Zdieľať na facebooku