Bývalý rakúsky prezident Heinz Fischer vystúpi na pôde PEVŠ

Bývalý rakúsky prezident Heinz Fischer
Bývalý rakúsky prezident Heinz Fischer / Zdroj: gmx

Na pôde Paneurópskej vysokej školy dňa 28. septembra vystúpi významný európsky politik prof. Dr. Heinz Fischer. Prednáška bývalého prezidenta Rakúskej republiky „100 rokov Rakúska“ sa začne o 10:20 v Aule Maxima na Tomášikovej 20 v Bratislave. Prednáška je prístupná nielen študentom a pedagógom, ale aj verejnosti.


Prof. Dr. Heinz Fischer sa narodil 9. októbra 1938 v Grazi. Titul doktora práv získal na Viedenskej univerzite, neskôr pôsobil na univerzitách v Innsbrucku aj vo Viedni. V rokoch 1983-1987 zastával post rakúskeho ministra pre vedu a výskum a od roku 1990 do 2002 pôsobil ako predseda rakúskeho parlamentu. Prezidentom Rakúskej republiky bol od roku 2004 do roku 2016.

 

Paneurópska vysoká škola od akademického roka 2017/2018 otvára novoakreditovaný študijný program Medzinárodné vzťahy a diplomacia. Jedinečný študijný program má za cieľ pripraviť študentov na vykonávanie povolaní v európskych a medzinárodných inštitúciách alebo v oblasti diplomacie. Štúdium je možné absolvovať nielen v slovenskom, ale aj v anglickom jazyku. Pridanou hodnotou sú prednášky uznávaných štátnikov a diplomatov, medzi ktorých patrí aj prof. Dr. Heinz Fischer.

Zdieľať na facebooku