Na tohtoročnej Night of Chances Business budú môcť študenti debatovať aj s prezidentom

Na tohtoročnej Night of Chances Business budú môcť študenti debatovať aj s prezidentom
Na tohtoročnej Night of Chances Business budú môcť študenti debatovať aj s prezidentom / Foto: Nexteria

25.11.2016

Ako bude vyzerať práca v budúcnosti, kam sa presunie z kancelárií?  Čo so sebou prináša manažment 21. storočia? Inšpiratívne prednášky a workshopy od tých, pre ktorých by študenti raz chceli pracovať. Vynovené, celovečerné študentské podujatie, ktoré dá odpovede na viacero otázok, sa uskutoční už v stredu 30. novembra na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) na Ilkovičovej ulici v Bratislave. Stovky študentov sa počas akčnej novembrovej noci nakopnú a nechajú inšpirovať nielen od mnohých skúsených lídrov zo sveta biznisu, ale aj od prezidenta SR.


Študentské podujatie v Bratislave Night of Chances Bussines 2016 (NOC), ktorú organizuje občianske združenie Nexteria už po 6-krát, ide aj tento rok do hĺbky. Na študentskej pôde STU v Mlynskej doline otvorí, v štyroch panelových diskusiách, priestor aktuálnym horúcim témam zo sveta podnikania. Napríklad, ako vlastne vyzerá zodpovedné podnikanie? Sú biznis lídri zodpovední za stav krajiny? Alebo, vydržia korporácie rýchle tempo zmien? Vznikne nový model podnikania? Okrem hostí zo spoločností adidas Group, Accenture, Tatra banka či neziskovej organizácie Teach for Slovakia je nepochybne ťahákom aj prítomnosť dvoch mužov s priezviskom Kiska. Bol by som veľmi rád, aby si všetci mladí ľudia, ktorí sa o biznise učia, alebo sa chystajú podnikať, boli vedomí, že nielen zisk, ale aj to, čo tejto krajine odovzdajú, je dôležité,“ hovorí prezident SR Andrej Kiska, ktorý bude s hlavnými partnermi NOC-i  a  študentmi diskutovať o zodpovednosti biznis lídrov za Slovensko. Jeho syn Andrej Kiska ml. zastupujúci Credo Ventures v rámci svojho času zodpovie otázku, kedy je osobné zlyhanie zlé, a naopak, kedy by sme sa z neho mali tešiť, prípadne, či sa z neho dá vyťažiť aj povýšenie?

 

Foto: Nexteria

 

Zapojiť sa dá aj do pútavých workshopov. Na výber je ich vyše dvadsať. Študenti posielajú svoje CV, aby ich zaradili tam, kde majú najväčšie predpoklady zaujať. Naučia sa, napríklad, ako Tatra banka chápe investovanie a či môže naozaj bežný človek zarobiť obchodovaním na burze.  Budú si môcť vyskúšať, aké je to byť Sli.do Interaction Expert a priamo od zakladateľa slovenskej aplikácie Petra Komorníka zistiť, ako treba viesť rozhovor s publikom.  Kto príde, bude sa tiež vedieť vžiť do role špecialistu, ktorý pracuje s BIG DATA na workshope Telekomu. Možností je neúrekom.

 

Samozrejme, ani tento rok sa Night of Chances Bussines 2016 nezaobíde bez obľúbeného i obávaného Speed datingu. „Ide o 10 minút súkromného rozhovoru medzi študentom a vybraným lídrom firmy. Po prekonaní strachu či ostychu tak má študent jedinečnú šancu uviesť sa pred CEO alebo top manažérmi  spoločností ako sú adidas Group, Tatrabanka či Telekom. Dokonca ich môže presvedčiť aj o svojich danostiach a skúsenostiach na konkrétnu pracovnú pozíciu a získať tak vysnívanú prácu,“ vysvetľuje Tomáš Hasala z občianskeho združenia Nexteria, ktoré Night of Chances Business organizuje.

 

Noc reálnych skúseností a know-how od tých najlepších z biznisu. Viac o podujatí hľadajte na webe  nightofchances.sk

 

Foto:Nexteria

Zdieľať na facebooku