Krízový štáb UK odporúča v letnom semestri prezenčnú výučbu,predkladá návrh RÚVZ

  Foto: Bigstock

Bratislava 25. januára (TASR) – Krízový štáb Univerzity Komenského (UK) v Bratislave odporúča v letnom semestri akademického roka 2021/2022 prezenčnú výučbu. Návrhy, ktoré prijal v utorok, predkladá príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ). TASR o tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.
      

V letnom semestri odporúča krízový štáb prezenčnú výučbu, pričom bližšie detaily určia dekani fakúlt. V odôvodnených prípadoch sa môžu niektoré vzdelávacie činnosti naďalej realizovať online. "Do 6. marca ešte odporúčame využiť dištančnú/online výučbu na základe predikcií výskytu variantu omikron a súčasne chrípky," uvádza sa v návrhu krízového štábu najväčšej slovenskej univerzity.
      

Zároveň krízový štáb UK odporúča študentom, ak sa necítia dobre, aby ostali doma. "Prosíme vyučujúcich, aby počas prezenčnej výučby zohľadnili odôvodnenú neprítomnosť študentov zo zdravotných dôvodov," uviedol.
      

Internáty budú fungovať ako doteraz v režime OTP. Ďalšie pravidlá sa budú upravovať podľa závažnosti situácie. Študenti, ktorí v septembri odišli z internátov, môžu opätovne požiadať o ubytovanie v rámci voľných kapacít.
      

UK pripomína, že študenti a zamestnanci sú povinní nosiť rúška alebo respirátory v súlade s nariadeniami ÚVZ SR. Správcovia budov zároveň zabezpečia častejšiu dezinfekciu a vetranie miestností. Študentom aj zamestnancom dôrazne odporúčajú i očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

Zdieľať na facebooku