B. Gröhling diskutuje online s riaditeľmi škôl v jednotlivých okresoch

Minister školstva sa v rámci kampane Za otvorené školy zúčastnil online porád riaditeľov základných a stredných škôl.
Minister školstva sa v rámci kampane Za otvorené školy zúčastnil online porád riaditeľov základných a stredných škôl. / Foto: FB

Bratislava 24. augusta (TASR) - Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) sa v rámci kampane Za otvorené školy zúčastnil online porád riaditeľov základných škôl Kysuckého Nového Mesta a stredných škôl Žilinského samosprávneho kraja. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva.
      

Nasledovať budú porady riaditeľov škôl z Banskobystrického samosprávneho kraja, Trnavského samosprávneho kraja, mestskej časti Košice - Západ či mesta Poltár. Riaditeľom škôl minister priblížil opatrenia týkajúce sa nového školského roka, zodpovedal na ich otázky a zároveň zdôraznil potrebu očkovania na začiatku nového školského roka. "Pred týždňom sme na ministerstve zriadili call centrum, prostredníctvom ktorého sme oslovovali riaditeľov škôl, zriaďovateľov či primátorov a zdôrazňovali im potrebu očkovania v príprave na nový školský rok. Od viacerých z nich prišla ponuka zúčastniť sa na poradách riaditeľov škôl, ktorú som veľmi rád prijal," ozrejmil Gröhling.
      

Minister školstva s riaditeľmi aj zriaďovateľmi diskutuje o začiatku školského roka a o možnostiach, ako prispieť k bezpečnejším školám. Šéf rezortu zároveň ocenil, že mnohé samosprávy iniciatívne zorganizovali očkovacie dni alebo zriadili očkovacie jednotky, a tak sa snažia ochrániť svojich obyvateľov. "Prognózy hovoria, že na jeseň sa novému koronavírusu nevyhneme. Na výber máme buď prekonať ho prirodzenou cestou a riskovať komplikácie či hospitalizáciu, alebo sa zaočkovať a minimalizovať ťažký priebeh ochorenia. Chceme, aby boli školy najbezpečnejšie, a preto zdôrazňujeme potrebu očkovania u zamestnancov škôl," upozornil šéf rezortu školstva s tým, že prioritne ochránia seba, svoje okolie a zároveň znížia riziko šírenia ochorenia na školách.
      

Okresy s najvyššou zaočkovanosťou v školstve sú aktuálne Dunajská Streda (77 percento), Šaľa (73 percenta), Bratislava (72 percenta), Komárno a Trnava (obe zhodne 70 percenta). Zaočkovanosť mládeže vo veku od 12 do 17 rokov za posledné týždne stúpla o jedno percento na 21 percent, pričom najvyššia je v okresoch Bratislava (47 percent), Senec (42 percent), Pezinok (37 percent), Dunajská Streda (30 percent) a Malacky (29 percent).

Zdieľať na facebooku