Rektor UK podpísal memorandum o spolupráci so zvieracou ombudsmankou

Rektor Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Marek Števček
Rektor Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Marek Števček / Zdroj: UNIBA

 Bratislava 23. januára (TASR) – Rektor Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Marek Števček podpísal memorandum o spolupráci s Alianciou združení na ochranu zvierat – zvieracím ombudsmanom. Informuje o tom najväčšia slovenská univerzita na svojom webe.
      

Cieľom spolupráce je dosiahnuť pozitívne zmeny v oblasti prírody a chovu zvierat, ich ochrany a zachovania dobrých životných podmienok, ale tiež zvyšovanie úrovne právneho vedomia a edukácie v tejto oblasti. "Ochranu zvierat a prevenciu pred nevhodným či priam krutým zaobchádzaním považujem celospoločensky za veľmi dôležitú. Zmena právnej úpravy z roku 2018, ktorá zadefinovala zviera ako živého tvora, ktorý je schopný vnímať vlastnými zmyslami, je výrazným krokom vpred. Žiaľ, niekedy len formálnym," uviedol rektor UK.
      

Števček dodal, že víta spoluprácu s ombudsmankou a každé ďalšie úsilie o ochranu zvierat či miláčikov. Zvierací ombudsman je organizácia, ktorá združuje odborníkov a priateľov zvierat. Venuje sa boju s množiteľmi zvierat, podporuje slovenské útulky a poskytuje bezplatnú právnu pomoc.

Zdieľať na facebooku