Na Univerzite Komenského bude študovať viac ako 420 zahraničných študentov

Zahraniční študenti vyhľadávajú aj štúdium na Slovensku.
Zahraniční študenti vyhľadávajú aj štúdium na Slovensku. / Foto: Bigstock

Bratislava 17. septembra (TASR) – Na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave bude v zimnom semestri nového akademického roka 2019/2020 študovať viac ako 420 zahraničných študentov. Informuje o tom UK na svojej internetovej stránke.
      

Zahraniční študenti prišli na Slovensko študovať v rámci programu Erasmus+, na základe bilaterálnych dohôd, vládnych štipendií. Ako uvádza univerzita, počas celého akademického roka zostane študovať na škole 152 cudzincov.
      

Študenti sa počas prvého týždňa na Slovensku okrem rôznych sprievodných aktivít zúčastnia aj intenzívneho kurzu slovenčiny, ale dozvedia sa aj zaujímavosti a reálie o Slovensku. Okrem toho sa tiež naučia orientovať na fakultách univerzity, na ktorých budú študovať.
      

"Celkovo najradšej na našu univerzitu prichádzajú za štúdiom zahraniční študenti zo Španielska (130), Talianska (76), Portugalska (54) či Francúzska (36)," uvádza sa na webe najväčšej slovenskej univerzity. Cudzinci sú však z rôznych kútov sveta, napríklad z Japonska, Turecka alebo Nemecka. Najviac študentov bude študovať na Fakulte managementu UK (185), za ňou nasleduje Lekárska fakulta UK (46).
      

Nový akademický rok sa na UK začína v pondelok 23. septembra.

Zdieľať na facebooku