Žilinská univerzita sa pripravuje na Letnú univerziádu SR v roku 2020

  Foto: Bigstock

 Žilina 24. marca (TASR) – Žilinská univerzita v Žiline (UNIZA) usporiada od 25. do 28. mája 2020 najvýznamnejšie športové podujatie vysokoškolákov — Letnú univerziádu Slovenskej republiky. TASR o tom informovala Martina Slavíková z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.


"Teraz sa intenzívne pripravujeme na organizáciu takéhoto významného podujatia z hľadiska prípravy športovísk, programu a celého zabezpečenia. Univerziáda má pre nás veľký zmysel. Chceme prezentovať, že vieme takéto podujatia bez problémov zorganizovať. Na druhej strane chceme prezentovať aj univerzitu, a to, že študentom ponúkame popri štúdiu aj športové vyžitie," povedal rektor UNIZA Jozef Jandačka.
Podľa Slavíkovej očakávajú organizátori účasť viac ako 700 športovcov a členov realizačných tímov, vrátane reprezentantov SR v jednotlivých športoch. "Disciplíny sa uskutočnia prevažne v objektoch UNIZA, ako napríklad na multifunkčnom ihrisku Veľký Diel, telocvični T-1, či v Športovom centre Stará menza UNIZA. Štartovať môžu študenti (denní aj externí) všetkých troch foriem štúdia (bakalárske, magisterské, doktorandské), absolventi vysokoškolského štúdia – rok po ukončení vysokoškolského štúdia vo veku do 28 rokov," uviedla Slavíková.
Doplnila, že štartovať môžu aj zahraniční študenti, študujúci na vysokých školách v SR, ako aj študenti maturitného ročníka stredných škôl. "Víťazné družstvo získa titul Víťaz Letnej univerziády SR. Prvé tri miesta sú ocenené medailami a pohármi. Najúspešnejšia univerzita získa Cenu prezidenta Slovenskej asociácie univerzitného športu," vysvetlila Slavíková.

 

"Je nám potešením, že budeme organizovať takú významnú športovú udalosť, akou je letná univerziáda. Na našej univerzite máme športovcov, ktorí sa zúčastňujú na celoslovenských súťažiach. Viacerí z nich sa umiestňujú na popredných miestach a tešia sa na súťaženie počas letnej univerziády," podotkol prvý prorektor UNIZA Vladimír Konečný.

Zdieľať na facebooku