Trnavská univerzita pozýva na Deň otvorených dverí

Trnavská univerzita v Trnave
Trnavská univerzita v Trnave / Zdroj: archív TU

Trnava 22. januára (TASR) – Po roku otvorí Trnavská univerzita (TU) opäť svoje brány pre verejnosť. Na stredu (23.1.) pozýva v rámci dňa otvorených dverí (DOD) nielen záujemcov o štúdium, ale aj širokú verejnosť, pre obe skupiny je pripravený na jej jednotlivých fakultách celodenný zaujímavý program. 


Filozofická fakulta pripravila vo svojich priestoroch prednáškový cyklus. "Naša fakulta túto akciu organizuje už niekoľko rokov a hoci je určená prioritne budúcim študentom, oplatí sa prísť aj tým, ktorí toto podujatie vyhľadávajú kvôli prednáškam a diskusiám s vyučujúcimi odborníkmi," informovala prodekanka Ingrid Halászová.
     

V 20-minútových blokoch vystúpi od 9.35 hodiny najskôr Vladimír Varsik z katedry klasickej archeológie s prednáškou Rímski architekti v službách germánskych náčelníkov?, po ňom Ivan Horváth z katedry sociológie bude hovoriť o voľnom čase a jeho paradoxoch. Zaradená je okrem iných aj prednáška Ivana Gojdiča z katedry dejín o tom, ako sa starať o hmotné kultúrne dedičstvo, a Michala Franka z katedry histórie s názvom Smrť za tri strapce hrozna. 
     

Právnická fakulta bude pre záujemcov otvorená o 9., 11. a 13.30 h a zopakuje to ešte aj 28. februára. Pedagogická fakulta ponúka prezentáciu od 9. do 13. hodiny v prízemných priestoroch svojej budovy a fakulta zdravotníctva a sociálnej práce o 9.30 a 11.30 h predstaví záujemcom najskôr svoje priestory a o 10.30 a 12.30 h výučbové priestory vo Fakultnej nemocnici Trnava. 


DOD bude mať aj Teologická fakulta TU, ktorá sídli v Bratislave. O 16. hodine je naplánované stretnutie a prehliadka školy s dekanom Milošom Lichnerom a po nich divadelné predstavenie Kráľ Oidipus.

Zdieľať na facebooku