STU sa stala zakladajúcim členom Európskeho inštitútu pre inovácie a technológie

  Foto: Bigstock

Bratislava 10. decembra (TASR) – Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave sa stala zakladajúcim členom ďalšieho Európskeho inštitútu pre inovácie a technológie. Ako sa uvádza na webe STU, Slovensku sa tak otvára cesta k získavaniu ďalších kontaktov a grantov v Európskom výskumnom priestore. 


Hlavnými cieľmi Európskeho inštitútu pre inovácie a technológie bude zvýšiť pridanú hodnotu európskym výrobkom, procesom, službám a inováciám prostredníctvom podpory excelentných výrobných zručností a talentov a pomocou zefektívnenia výrobných a inovačných ekosystémov. Snažiť sa o to bude aj prostredníctvom podpory flexibilnej zákazníkom riadenej výroby a tlaku na sociálnu a ekologickú udržateľnosť výroby. Ďalším cieľom je zvyšovať digitalizáciu výrobných procesov. 

 

Podľa STU Európsky inštitút pre inovácie a technológie presadzuje svoje inovačné poslanie zapájaním všetkých troch strán "vzdelanostného trojuholníka", čiže vysokoškolského vzdelávania, výskumu a podnikateľskej sféry prostredníctvom centier pre vzdelávanie a inovácie. 

Zdieľať na facebooku