Letná škola v Nitre približuje vysokoškolákom nástrahy vedeckého života

Letná škola zahŕňa prednášky a diskusie zamerané na relevantné a populárne témy v oblasti biologických vied aj praktické workshopy.
Letná škola zahŕňa prednášky a diskusie zamerané na relevantné a populárne témy v oblasti biologických vied aj praktické workshopy. / Foto: TASR

Nitra 8. augusta (TASR) – Každodenné nástrahy vedeckého života približuje vysokoškolským študentom biológie a biotechnológií intenzívna mesačná letná škola Viva la Science v Nitre. Počas augusta ju organizuje Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre v spolupráci s Výskumným centrom AgroBioTech.


Prednášky a diskusie so špičkovými slovenskými akademikmi a vedcami, workshopy zamerané na potravinárske biotechnológie, či semináre zaoberajúce sa akademickým písaním a prezentáciou absolvuje 18 študentov z Nitry, Trnavy, Bratislavy, Prešova i Košíc, informovala koordinátorka letnej školy Eva Tvrdá.


Projekt je zameraný na zefektívnenie kvality vysokoškolského vzdelávania v oblasti prírodných vied prípravou cyklu inovatívnych a interaktívnych letných škôl pre študentov II. stupňa vysokoškolského štúdia, ktorí sa venujú štúdiu biologických a biotechnologických disciplín na Slovensku. Intenzívny mesačný vzdelávací projekt poskytuje účastníkom jedinečnú možnosť zúčastniť sa každodenného výskumného prostredia.


Letná škola zahŕňa prednášky a diskusie zamerané na relevantné a populárne témy v oblasti biologických vied, praktické workshopy určené na efektívnu transformáciu teoretických vedomostí na praktické zručnosti, ale aj semináre zamerané na tréning akademického písania, prednes experimentálnych výsledkov a rozvoj kreatívneho myslenia.

Zdieľať na facebooku