Slovenskí študenti uspeli vo svetom finále súťaže v programovaní Google Hash Code 2017

Študenti z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského (FMFI UK) v Bratislave uspeli v medzinárodnej programátorskej súťaži v Paríži.
Študenti z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského (FMFI UK) v Bratislave uspeli v medzinárodnej programátorskej súťaži v Paríži. / Foto: Bigstock

Bratislava 4. apríla (TASR) – Študenti z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského (FMFI UK) v Bratislave uspeli v medzinárodnej programátorskej súťaži Google Hash Code 2017. Tím v zložení Eduard Batmendijn, Jozef Brandys a Roman Hudec sa prebojoval do svetového finále, v ktorom obsadil desiate miesto. TASR o tom informovala vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou UK Andrea Földváryová.
"Úspešný matfyzácky tím, ktorý sa dokázal presadiť v mimoriadne náročnej medzinárodnej konkurencii, je nielen skvelou vizitkou našich pedagógov, ale aj inšpiráciou pre ďalších študentov z radov záujemcov o neľahké, ale jedinečné štúdium na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK. Dostanú tak vstupenku na zaujímavý kariérny rast, prestížne povolanie a pritom im môže ostať celoživotný dobrý pocit z hry," uviedol rektor UK Karol Mičieta.

 

Podľa Földváryovej informácií sa do kvalifikačného kola súťaže zapojilo 2815 tímov z celého sveta, medzi nimi 24 slovenských. Do svetového finále, ktoré sa uskutočnilo 1. apríla v Paríži, postúpilo 50 najlepších, vrátane tímu UK. Úlohou účastníkov bolo v obmedzenom čase čo najlepšie vyriešiť zadaný praktický optimalizačný problém. Tím UK vo finále ešte vylepšil výsledok z kvalifikácie a po výbornom finiši dosiahol celkové desiate miesto na svete. Absolútnym víťazom sa stal tím AIM Tech z Ruska.

Zdieľať na facebooku