UK organizuje celouniverzitnú zbierku literatúry pre deti a mládež

Pri príležitosti mesiaca knihy sa Univerzita Komenského v Bratislave (UK) rozhodla potešiť deti z detských domovov, nemocníc či sociálnych zariadení.
Pri príležitosti mesiaca knihy sa Univerzita Komenského v Bratislave (UK) rozhodla potešiť deti z detských domovov, nemocníc či sociálnych zariadení. / Foto: Shutterstock

Bratislava 6. marca (TASR) - Pri príležitosti mesiaca knihy sa Univerzita Komenského v Bratislave (UK) rozhodla potešiť deti z detských domovov, nemocníc či sociálnych zariadení. V dňoch 13. až 24. marca organizuje celouniverzitnú zbierku literatúry pre deti a mládež – Komenského zbierku kníh. Do tejto iniciatívy je zapojených všetkých 13 fakúlt univerzity, t.j. 12 bratislavských a Jesseniova lekárska fakulta UK v Martine.
Študenti, zamestnanci, ale aj priaznivci UK majú možnosť priniesť v uvedených dvoch týždňoch do fakultných knižníc UK svoje knižné spomienky na detstvo. Vyzbierané tituly budú následne rozdelené do vybraných detských domovov, nemocníc a sociálnych zariadení.
Komenského zbierka kníh 2017 nadväzuje na pilotný projekt zbierky detskej literatúry, ktorý Univerzita Komenského zorganizovala v roku 2011. Vyzbieralo sa v ňom viac ako 2000 kníh.
„Ján Amos Komenský, ktorého meno nesie v názve naša univerzita, povedal, že ,nemilovať knihy znamená nemilovať múdrosť‘. Univerzitnou knižnou zbierkou prinášame radosť chorým deťom i deťom v núdzi, ale verím, že prirodzeným, nenásilným spôsobom ich aj navigujeme ku knižným pokladom, a tým aj k poznaniu a múdrosti,“ uviedol rektor UK Karol Mičieta.
TASR o tom informovala vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou Univerzity Komenského Andrea Földváryová.

Zdieľať na facebooku