Tisíckam študentov UKF sa o niekoľko dní začne nový akademický rok

  Foto: Bigstock

Nitra 19. septembra (TASR) - Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa 23. septembra začne nový akademický rok. V rámci slávnostného podujatia si univerzita pripomenie aj 65. výročie vysokoškolského vzdelávania na svojej pôde.
        

Ako uviedla Jana Černáková z Oddelenia médií UKF, otvorenie nového akademického roka bude spojené s aktom inaugurácie dekana Fakulty stredoeurópskych štúdií. "Súčasťou slávnostného ceremoniálu bude aj udelenie Ceny rektora za mimoriadne výsledky vo vedeckej, umeleckej a ďalšej tvorivej činnosti za rok 2023. Ceny v štyroch kategóriách odovzdá rektor UKF Libor Vozár 19 zamestnancom univerzity. Zároveň udelí šiestim zamestnancom Cenu rektora za celoživotné dielo a mimoriadne ceny trom zástupcom Študentského parlamentu UKF v Nitre," informovala Černáková.
        

Podľa výročnej správy univerzity za minulý rok študuje na UKF vyše 7000 študentov vo všetkých troch stupňoch vysokoškolského štúdia. Z nich je približne 900 zahraničných. "UKF v Nitre je tak siedmou najväčšou verejnou vysokou školou na Slovensku. Momentálne máme akreditovaných 240 študijných programov prvého, druhého a tretieho stupňa štúdia v 19 študijných odboroch, čím sme druhou najrozmanitejšou slovenskou univerzitou," konštatuje sa vo výročnej správe UKF.

Zdieľať na facebooku