Na Univerzite Komenského vznikne doktorandská škola

  Foto: Christina Morillo/Pexels

Bratislava 13. júla (TASR) - Na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave vznikne od budúceho akademického roka doktorandská škola. Pre TASR to potvrdil prorektor pre vedu a doktorandské štúdium Jozef Masarik. Cieľom je zlepšiť vzdelávanie a postavenie doktorandov. V rámci pilotného roka sa budú riešiť organizačné, legislatívne, ale už aj vzdelávacie aktivity.
        

Doktorandská škola má zlepšiť transparentnosť vnútorných procesov či administrácie doktorandského štúdia na UK voči študentstvu tretieho stupňa. Taktiež zabezpečiť odstránenie bariér a lepšie pracovné prostredie pre novo prichádzajúcich študentov a záujemcov o štúdium vytvorením digitálnej platformy doktorandskej školy.
       

 Ako doplnil prorektor, projekt má aj zvyšovať kvalitu v oblasti ľudských zdrojov a administratívy poskytnutím školení personálu, ktorý prichádza pravidelne do kontaktu s doktorandmi. Ide o školiteľov či referentov doktorandského štúdia. Majú sa naučiť napríklad zručnosti v oblasti supervízie či komunikačné zručnosti.
        

Vytvorenie doktorandskej školy je priamou reakciou na prijatie Európskej charty výskumníkov a získanie značky HR Excellence Award v oblasti ľudských zdrojov na UK v rámci projektu (HRS4RUK)," podotkol Masarik. Cieľovým stavom projektu je podľa neho vybudovanie plne integrovanej a osvojenej doktorandskej školy a digitálnej platformy.
 

Zdieľať na facebooku