STU v Bratislave má záujem prehlbovať spoluprácu s rakúskymi univerzitami

  Foto: Shutterstock

Bratislava 4. mája (TASR) - Slovenská technická univerzita (STU) má záujem zintenzívňovať spoluprácu s rakúskymi univerzitami. O možnostiach diskutoval rektor Oliver Moravčík s veľvyslankyňou Rakúskej republiky na Slovensku Margit Bruck-Friedrichovou na pôde rektorátu STU.
        

Geografická blízkosť, odborné kapacity a spoločný záujem sú dobrým predpokladom úspešnej spolupráce STU s rakúskymi univerzitami, zhodli sa rektor s veľvyslankyňou. Moravčík ju zároveň informoval o aktuálnych aktivitách STU v tejto oblasti a požiadal ju o súčinnosť pri ich úspešnej realizácii. "Ide o projekty s win-win efektom, obom stranám môžu priniesť významný profit z pohľadu inovácií a spolupráce s priemyslom v našom regióne," povedal Moravčík.
        

Len pred niekoľkými týždňami podpísala Slovenská technická univerzita v Bratislave s Univerzitou aplikovaných vied IMC Krems memorandum o spolupráci na novovybudovanom biotechnologickom parku v rakúskom Hainburgu. Študentom, pedagógom a výskumníkom Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU táto spolupráca umožní kontakty s partnermi z celého sveta a pedagogické i vedecko-výskumné aktivity. IMC Krems je gestorom vytvorenia veľkého biotechnologického vzdelávacieho parku neďaleko Bratislavy.
        

Spolu s Technische Universität Wien a Vysokým učením technickým v Brne STU predložila spoločný návrh projektu. Cieľom je vytvoriť inovačný trojuholník v rámci partnerstva Central European Excellence spojením národných lídrov medzi technickými univerzitami s priemyslom a regiónmi. 
 

Zdieľať na facebooku