Právnická fakulta UK i akademický senát vyjadrili podporu L. Kurilovskej

Lucia Kurilovská
Lucia Kurilovská / Foto: TASR/Pavol Zachar

Bratislava 19. apríla (TASR) - Vedenie Právnickej fakulty Univerzity Komenského (UK) v Bratislave i akademický senát univerzity vyjadrili podporu rektorke Akadémie Policajného zboru (PZ) Lucii Kurilovskej. Pri rozhodnutí o návrhu na jej odvolanie vyzývajú k rozvahe v súvislosti s kauzou postrelenej študentky.
        

"Vnímame s ľútosťou incident, v dôsledku ktorého utrpela vážne zranenia kadetka Akadémie PZ. Zároveň však vyzývame k rozvahe pri rozhodnutí o návrhu na odvolanie rektorky Akadémie PZ, aby trend rozvoja Akadémie PZ reprezentovaný rektorkou Kurilovskou nebol zvrátený len z dôvodu politického tlaku a vlny emócií," zdôraznili.
        

Z verejne dostupných informácií podľa nich vyplýva, že išlo o individuálne zlyhanie jednotlivého zamestnanca, konajúceho v rozpore s pokynmi nadriadených, ktorému objektívne nie je schopný zabrániť žiadny manažér, aj keď plnenie svojich pokynov riadne kontroluje.
        

Ocenili, že Kurilovská za roky svojej činnosti pozdvihla Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, ale najmä Akadémiu PZ v Bratislave, "ktorú prebrala v ťažkých časoch po korupčnom škandále bývalého rektora a prinavrátila jej renomé rešpektovanej pedagogickej a vedeckej ustanovizne".
        

Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) už doručil prezidentke SR Zuzane Čaputovej návrh na odvolanie rektorky Akadémie PZ v súvislosti s kauzou postrelenej študentky. K udalosti došlo 1. marca v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave. Študentku so zraneniami previezli do nemocnice. Pedagóga Vladimíra Š. polícia obvinila z trestného činu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.
 

Zdieľať na facebooku