Študenti VŠMU si uctia pamiatku obetí dopravnej nehody pietnym koncertom

  Foto: Pexels

Bratislava 5. októbra (TASR) - Študenti Vysokej školy múzických umení (VŠMU) v Bratislave si uctia obete nedeľnej (2. 10.) dopravnej nehody. Na ich počesť odohrajú vo štvrtok (6. 10.) o 19.00 h pred budovou Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU pietny koncert.
      

"Tragická udalosť hlboko zasiahla celú VŠMU, a preto sa študenti rozhodli prostredníctvom umenia vyjadriť smútok nad celou udalosťou," informovala Diana Pokorná z VŠMU.

Na pietnom koncerte vystúpia Veronika Mészárosová z Divadelnej fakulty VŠMU, Spevácky zbor Technik Slovenskej technickej univerzity, AurumQuarte, Hudobné telesá študentov Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU, Trombónové trio a Komorný orchester VŠMU pod vedením Jozefa Horvátha.      

Organizátormi podujatia sú Hudobná a tanečná fakulta VŠMU, Filmová a televízna fakulta VŠMU, Divadelná fakulta VŠMU a Bratislava-Staré Mesto.  
         

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.

Zdieľať na facebooku