Už počas strednej môžeš mať vlastného mentora. Prihlás sa do programu Wake Up!

Do mentoringového programu Lead Up organizácie Future Generation sa teraz môžeš prihlásiť do 25.marca.
Do mentoringového programu Lead Up organizácie Future Generation sa teraz môžeš prihlásiť do 25.marca. / Foto: Future Generation

Mentoringový program Wake Up organizácie Future Generation Europe opäť dáva stredoškolákom a vysokoškolákom príležitosť získať vlastného mentora. Študenti tak môžu na sebe pracovať pod vedením skúsených expertov z rôznych oblastí a získať neoceniteľné skúsenosti.

 

Nehovor, že to nejde, ale povedz, že to zatiaľ nevieš. 

– Tomáš Baťa

 

Organizácia Future Generation Europe vytvára pre mladých vo veku 16 – 25 rokov príležitosti, ako sa posunúť o krok bližšie k dobrej kariére. Ponúka mladým informácie, organizuje prednášky či projekty, ktorých sa môžu mladí ľudia zúčastniť ako Lady Up, Youth 2 Business, Mini Erasmus a pod. Ich programov sa zúčastnilo už viac ako 3 500 stredoškolákov a vysokoškolákov.

Aktuálne sa môžeš prihlásiť do mentoringového programu Wake Up, ktorý je zameraný na mladých ľudí, ktorí chcú vystúpiť z komfortnej zóny a začať na sebe pracovať. Chcú od života jednoducho získať viac.

V rámci programu získaš individuálnu podporu mentora, ktorá ti pomôže podniknúť kroky potrebné na dosiahnutie tvojich cieľov. Tréningový program ťa navedie, ako priorizovať svoje úlohy alebo ako sa predať na pohovore. Taktiež spoznáš úspešných ľudí, ktorí ťa dokážu obohatiť svojimi myšlienkami i životnými príbehmi.

 

Kto sa môže zúčastniť projektu Wake Up?

Na úspešné prijatie do projektu Wake Up musíš spĺňať nasledovné požiadavky:
– študent prvého Bc. stupňa VŠ, denného aj externého štúdia, alebo
– neštudent vo veku do 21 rokov, alebo
– žiak strednej školy, ktorý študuje v 2.,3.,4., ročníku, a
– časová dostupnosť a ochota zúčastňovať sa spoločných podujatí programu,
– komunikatívnosť.

 

V registrácii budeš mať väčšiu šancu, ak:
– sa vieš odlíšiť a zaujať originalitou,
– vieš jasne opísať svoje očakávania od projektu,
– vieš zdôvodniť, prečo ti práve daný mentor pomôže dosiahnuť tvoj cieľ.

 

Ako sa môžeš zapojiť do projektu Wake Up?

Registrácia prebieha formulárom na webovej stránke Future Generation Europe. Registrácia slúži na to, aby sa o tebe dozvedeli organizátori čo najviac. Je dobré, keď čo najpresnejšie uvedieš, kto by mal byť tvoj mentor a prečo.

Po vyhodnotení registračných formulárov dostanú akceptačný e-mail len prijatí uchádzači.

 

Prihlásiť sa môžeš do 25.3.2018 priamo TU: REGISTRAČNÝ FORMULÁR

 

Priebeh programu Wake Up

Výberové stretnutie – 07.04.2018

Ak budeš úspešne vybraný v registrácii, budeš pozvaný na výberové stretnutie mentees programu, ktoré sa bude konať v príjemnom prostredí v Bratislave. Na tomto stretnutí budú každému mentorovi pridelení dvaja záujemcovia. Ak budeš úspešný/á staneš sa súčasťou programu Wake Up ako mentee.

 

Tréningové stretnutie – 28.04.2018 – 29.04.2018

Koncom apríla bude zorganizované skvelé tréningové stretnutie. V rámci stretnutia dostaneš tréning na rozvoj zručností potrebných pre úspech. Motivuj sa dosahovať lepšie výsledky, zlepši svoj time management, nechaj si poradiť, kam by mali smerovať tvoje kroky. Súčasťou tréningu bude aj neformálne stretnutie s mentormi a inými hosťami, ktorí rozšíria tvoj network známostí.

 

Foto: Future Generation

Záverečné stretnutie – September 2018

Každý projekt potrebuje bodku na záver. Tá bude v septembri 2018. Počas tohto stretnutia si zhrniete tvoj progres počas projektu, absolvuješ ďalšie tréningy. Mentoring sa pre teba nemusí v tomto momente skončiť. Ty môžeš so svojím mentorom komunikovať aj ďalej.

 

Ako sa posunieš ďalej? TO DO LIST a CHALLENGE LIST

Aby si dosiahol čo najviac počas projektu, budeš pracovať s dvoma „pracovnými“ nástrojmi. Tým prvým je TO DO LIST – tvoj zoznam vecí, ktoré by si chcel počas projektu dosiahnuť, prípadne, ktoré by si chcel počas projektu pochopiť. Svoj TO DO LIST si spravíš na úvod a tvoj mentor ti s ním bude pomáhať. Priamejší kontakt medzi FGE a tebou dosiahneme vďaka CHALLENGE LISTu. Počas projektu ti budeme prostredníctvom CHALLENGE LISTu zadávať rôzne úlohy, ktoré sú zamerané na to, aby si sa dostal zo svojej komfortnej zóny. Úlohy budeš plniť sám alebo s ostatnými mentees. Ich hlavnou úlohou bude, aby boli sranda a aby ti ukázali, že sa nemusíš báť posunúť sa ďalej.

Zdieľať na facebooku