Študentská IT súťaž TP CUP 2016 pozná svojich víťazov

TP CUP umožňuje študentom, aby teoreticky i prakticky preukázali svoje schopnosti.
TP CUP umožňuje študentom, aby teoreticky i prakticky preukázali svoje schopnosti. / Foto: FIIT

V priestoroch FIIT STU v Bratislave v piatok 3.6.2016 vyvrcholil v poradí už ôsmy ročník prestížnej študentskej súťaže TP CUP. Prvý ročník štartoval ešte v roku 2009 a odvtedy sa súťaže pravidelne zúčastňujú študenti inžinierskeho štúdia na informatickej vysokej škole v Mlynskej doline. TP CUP umožňuje študentom, aby teoreticky i prakticky preukázali, ako vedia svoj talent a získané zručnosti na FIIT nasadiť do tvorby jedinečných riešení v rámci študovaného odboru. Riešenia vyvíjajú počas dvoch semestrov.

„TP Cup predstavuje výzvu pre budúcich IKT profesionálov, ktorí si chcú zmerať svoje schopnosti s ostatnými, preukázať že „na to majú“ a súčasne vytvoriť a „predať“ použiteľné riešenia, ktoré neskončia zabudnuté v zásuvke,“ povedalaa dekanka FIIT STU, prof. Mária Bieliková a garantka predmetu Tímový projekt I, II.

 

Súťaže sa tento rok zúčastnilo dovedna 21 prác, z nich postúpilo v priebehu roka do ďalšieho kola 12, neskôr do semifinále už len šestica projektov a po dnešnom dni sú známi víťazi. Prvé tri miesta obsadili tento rok nasledovné študentské projekty:

1.miesto: Aplikácia pre platformu Funtoro – CAN zbernica

Projekt využíva CAN zbernicu, ktorá poskytuje informácie o stave vozidla, ktoré je možné zaznamenávať a následne vyhodnocovať v reálnom čase. Množstvo aplikácií sa zameriava na „trackovanie“ vozidla pomocou GPS, avšak neexistuje taká, aká by zaznamenával aktuálny stav. Projekt sa nestretol so žiadnou konkurenciou a ma vysoký potenciál, uplatniť sa v praxi.

 

2.miesto: sUXess - online usability testing tool

UXess prináša jedinečnú príležitosť ako obohatiť online testovanie použiteľnosti o detailné monitorovanie, vďaka technológie na sledovanie pohľadu. Umožňuje firmám veľmi jednoducho otestovať produkty a identifikovať potencionálne problémy. Projekt zahŕňa zaujímavý biznis potenciál, sleduje totiž  používateľov ako žiaden iný nástroj na trhu.

 

3.miesto: Askalot stretáva Harvard Courses at edX

Jednou z najzaujímavejších vecí na projekte je integrácia fakultného systému do celosvetovo populárneho systému edX, ktorý poskytuje veľké otvorené online kurzy a v súčasnosti má niekoľko miliónov používateľov. Integrácia projektu zároveň prebieha na základe spolupráce s výskumníkom z Harvard University.

 

Zdroj: FIIT

 

Viac o projekte TP CUP 2016 môžete nájsť na:

www2.fiit.stuba.sk

Čítajte viac o téme: Súťaž
Zdieľať na facebooku