Mladí ľudia spojili svoje sily. Vznikla spoločná platforma Pomôž školstvu

  Foto: Z.Gránska/EW

BRATISLAVA 11. februára - Občianski aktivisti včera na námestí SNP oznámili vznik novej platformy Pomôž školstvu. Zdôrazňujú, že téma školstva musí byť aktuálna aj po voľbách a dosiahnuť to chcú spoločne. Vyhlásenie prichádza od Študentskej iniciatívy - Ďakujeme, že vieme a portálov pomoz.sk a postapremierovi.sk.

 

Počet občianskych iniciatív - učiteľských, študentských i mimoškolských - v posledných mesiacoch narástol. „Naším cieľom bude koordinovať a spájať sily všetkých organizácií, ktoré sú nespokojné so súčasným stavom školstva,“ povedala Veronika Stepanovičová zo Študentskej iniciatívy - Ďakujeme, že vieme, ktorá na podporu ISU zorganizovala koncert v Bratislave. Na podujatí sa zišlo dvetisíc ľudí a okrem rečníkov vystúpili i herci a populárne kapely.

 

„Chceme, aby téma zlepšenia nášho školstva neskončila štrajkom,“ povedal Miroslav Pagáč. Jeho portál pomoz.sk za dva týždne vyzbieral pre štrajkujúcich učiteľov takmer 50 000 eur. „Ľudia učiteľov podporujú s ochotou a posielajú veľa povzbudivých odkazov. Učitelia môžu o dar požiadať prostredníctvom formulára na www.pomoz.sk."

 

Bratislavskí startupisti vytvorili portál postapremierovi.sk, cez ktorý môže každý zadarmo poslať premiérovi list na Úrad vlády. Za 2 týždne prijali takmer 2 000 listov. „Pre nás bolo dôležité ukázať, že ako občania, ako spoločnosť sme tu, zaujímame sa o aktuálne témy, máme názor a nemáme problém ho kedykoľvek povedať,“ povedal Michal Zaričňak z iniciatívy. „Skvelé je, že podobných akcií vzniklo spontánne niekoľko a keď sme na seba začali narážať, začali sme rozmýšľať, ako naše snaženie spojiť. Teraz by sme chceli cez Pomôž školstvu túto tému udržať vo verejnom diskurze a podľa možnosti k nej konštruktívne prispieť.“

 

Pripojiť sa k ich inicatíve môžete na: pomozskolstvu.sk

Zdieľať na facebooku