Pár minút

Silvia Golianová

Silvia Golianová

Blog 17. novembra 2021 00:00

Pár minút
Pár minút  
Pár minút každý deň si zaslúži každé dieťa.

 

Moja milá maminka, môj milý ocko.

 

Prosím venujte mi každý deň po príchode zo škôlky pár minút. Tak veľmi sa chcem schúliť vo vašom náručí, cítiť vašu vôňu a počuť, ako som vám chýbalo. Neponáhľajme sa tak s obliekaním. Netelefonujte, keď za vami cupitám. Dajte mi ruku a poďme mojím tempom. Po príchode domov si sadnime spolu trebárs aj na zem a pýtajte sa ma, ako som sa malo, čo sme robili, ako som sa pri tom cítilo, ako sa teraz cítim, ako sa mi darilo. 
 

MOJA MALÁ DUŠA TO VEĽMI POTREBUJE. 

Aby,  keď bude veľká, vedela zvládať aj náročnejšie situácie a vedela, že tu budete vždy pre mňa, že sa budem môcť na vás obrátiť s čímkoľvek a vy ma vypočujete. 
Viem, že máte povinnosti, ale s niektorými vám môžem aj ja pomôcť. Keď budem veľké, nebudem lenivé a rado pomôžem aj druhým. Nechajte ma niekedy urobiť si veci aj po svojom. Viem, že vy to viete lepšie, ale pokiaľ to nie je pre mňa nebezpečné, nechajte to na mňa. Tak sa učím.
 

Keď sa spolu hráme spoločenské hry, nepozerajte do mobilu. Dajte ho niekde bokom a venujte sa naplno našej hre. 
Dni plynú a ja veľmi rýchlo rastiem. Ani sa nenazdáte a budem veľké. Načo budem spomínať? Čo sa mi vryje do pamäti? 
 

Ľúbim vás a verím, že aj vy mňa. 
 

NEDOKAZUJTE MI TO ALE TÝM, ŽE MI KÚPITE VŠETKO, ČO CHCEM. Mňa to rýchlo omrzí. Radšej sa poďme spolu hrať, rozprávať, športovať. Večer mi prečítajte rozprávku. Mám rád tú chvíľku pokoja po celom dni. A hlavne ju potrebujem. 
Potrebujem vaše objatia a vašu plnú pozornosť každý deň aspoň PÁR MINÚT. 
 

Vaše dieťa.
 

Zdieľať na facebooku