Hygienické minimum
Organizátor kurzu: AT CONSULT spol. s r.o.
Pridať medzi obľúbené
Obľúbené
20.07.2017
Hviezdoslavov
Hviezdoslavov 123
Hviezdoslavov
9:00 - 13:00
Prihlás sa
O kurze
Poplatky
Kontakt
Obsah kurzu
Školenie je odbornou prípravou na skúšky odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov.
Obsah školenia:
- Legislatíva SR a EÚ platná pre potravinárske prevádzky
- Základné hygienické požiadavky na predaj, skladovanie, manipuláciu a uvádzanie potravín do obehu
- Základné požiadavky na označovanie potravín
- Základné hygienické požiadavky na osobnú a prevádzkovú hygienu
- Plány HACCP, prevádzkový poriadok a sanitačný program
- Základné hygienické požiadavky na prevádzky spoločného stravovania
- Základné hygienické požiadavky na výrobu chladených a mrazených pokrmov
- Základné hygienické požiadavky na nakladanie s odpadmi
- Základné legislatívne požiadavky na potravinárske prevádzkarne
- Epidemiologicky závažné činnosti
- Dezinfekcia, dezinsekcia, deratizácia (regulácia živočíšnych škodcov)
- Povinnosti pracovníkov potravinárskej prevádzky, zdravotná a odborná spôsobilosť
Cieľ kurzu
Cieľom kurzu HYGIENICKÉ MINIMUM je pripraviť účastníkov na skúšky k osvedčeniam pre prácu v epidemiologicky závažnom prostredí potravinárstva, ktoré vykonáva miestne príslušný Regionálny úrad verejného zdravotníctva.