Kurz Záhrady a kytice

Organizátor kurzu: Živé ateliéry
Kurz Záhrady a kytice
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
19.10.2015 - 21.10.2015
Bratislava
Gabčíkova 4E
Živé ateliéry
18:00-21:00
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Poplatky
Kontakt

Obsah kurzu

Z petrofarebných kvetov môžete vytvoriť nádherné kytice alebo ich zobraziť priamo v záhrade, prípadne len ich detail. Namaľujte si tento nežný námet Vašou obľúbenou technikou!
Počas aktivity absolvujete:
  • ukážky prác autorov znázorňujúcich motívy kvetov a kytice pre Vašu inšpiráciu
  • naučíte sa kombinovanie pestrých žiarivých farebných odtieňov
  • vytvoríte detailnejšiu maľbu námetu záhrady, detailu kvetu alebo kytice s využitím vlastnej miery štylizácie Vašou obľúbenou výtvarnou technikou
Výsledkom aktivity bude: Vaša maľba pohľadu do záhrady, detailu kvetu alebo kytice. Počas aktivity budete používať: Na kurz si nemusíte nosiť žiadne materiály a pomôcky, všetky, s ktorými budete pracovať, Vám počas kurzu poskytneme materiály a pomôcky podľa vybranej výtvarnej techniky, a to najmä:
  • umelecké temperové, akrylové alebo olejové farby, prípadne suchý pastel
  • štetce na maľbu temperovými, akrylovými alebo olejovými farbami
  • šepsované plátno na ráme, prípadne papier na suchý pastel
Odporúčame Vám, aby ste si na kurz obliekli oblečenie, ktoré si môžete zašpiniť.

Cieľ kurzu

Cieľom kurzu je, aby ste si Vašou obľúbenou technikou namaľovali kyticu vytvorenú z pestrofarebných kvetov alebo pohľad na pestrofarebnú lúku alebo záhradu. Môžete si vybrať aj motív s námetom jesene, ak však preferujete napríklad kvety typické pre obdobie leta, môžete si namaľovať aj takýto motív. Každé ročné obdobie prináša na výber spústu kvetov, je len na Vás, či preferujete námet kvetov v záhrade, kyticu alebo len detail kvetu. Možno by Vás ani nenapadlo, ako zaujímavo možno kvety skombinovať do kytice, ktorá bude vhodnou predlohou pre Vašu maľbu. Cieľom kurzu je aj získať cit pre správnu kombináciu farebných tónov tak, aby bol obrázok vyvážený. Nemusíte kvietky namaľovať úplne realisticky, práve námet pestrofarebných kvetov je vhodný na to, aby ste si vyskúšali uplatniť aj mieru vlastnej výtvarnej štylizácie.

Cieľová skupina

Tento kurz je vhodný ako pre úplných začiatočníkov, tak aj pre pokročilejších záujemcov. Nie je potrebné zvládnuť na ňom základy žiadnej výtvarnej techniky, avšak odporúčame použiť takú nižšie uvedenú techniku, s ktorou máte aspoň minimálne skúsenosti, prípadne Vám najviac vyhovuje.

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku