KURZY OLEJOMAĽBY

Organizátor kurzu: Vytfit
KURZY OLEJOMAĽBY
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
Otvára sa podľa záujmu
Bratislava
Stromová 18
Dom kultúry Kramáre
1x týždenne
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Poplatky
Kontakt

Obsah kurzu

Kurz umožní pochopiť a úspešne používať techniku maľby olejovými farbami ľahko, efektívne, bez zdĺhavých teórii, receptov a sedenia nad knihami. Každá z 8 vzájomne nadväzujúcich lekcii kurzu je zameraná špecificky na konkrétnu oblasť.

Cieľ kurzu

  • Všetko o postupoch a spôsoboch prípravy podkladu, (maliarskej lepenky, plátna, sololitu atd.), to podstatné o farbách, ich spôsobe miešania a nanášania, to podstatné z histórie. (Účastník, v prípade záujmu, môže dostať v priebehu výuky textové prílohy so všetkými potrebnými informáciami).

  • Techniky náčrtu, výstavby obrazu, prekrývania farebných vrstiev a korekcie. (Každý sa oboznámi so špecifikami maľby zátišia, portrétu,  figúry a krajiny).

  • Priame techniky, špachtľa a štetec, tieňovanie, stupňovanie tónov, farebná modulácia, sgrafitové efekty a lazúry, imprimitúra a tónované podklady, technika alla prima.

  • Praktický rozbor techník maľby Claude Moneta, Vincenta van Gogha, Paula Cézanna. (Názorné, praktické vysvetlenia ako dosiahnuť hĺbku krajiny, ako namaľovať oblohu s oblakmi, alebo more a vlny, spôsob farebného modelovania portrétu, figúry, zátišia, atd.).

  • Kópia a parafráza majstrovského diela. Olejomaľba dnes, kom­bi­no­va­ná technika.

Cieľová skupina

Kurz je určený pre začiatočníkov, ale aj skúsenejších, bez vekového obmedzenia.

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku