Cvičenia s bábätkami

Organizátor kurzu: Občianske združenie Deťom
Cvičenia s bábätkami
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
Otvára sa podľa záujmu
Nitra
Jazerná 10
Občianske združenie Deťom
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Kontakt

Obsah kurzu

Pár informácií o dôležitosti správnej manipulácie  a cvičenia s dieťaťom:

  • Prvý rok života dieťaťa je považovaný za jedno z najdôležitejších období v celom živote človeka aj rodiny. V prvom rade sú to rodičia, ktorí ovplyvňujú psychomotorický vývoj dieťaťa.
  • Dieťa sa rodí s neposilneným chrbtovým svalstvom. Musí prejsť dvanásťmesačným vývojom postupného vzpriamovania, zdokonaľovania pohybových súhier, dozrievania rovnováhy aj priestorovej orientácie a posilňovania svalstva trupu, aby výsledok umožnil správne držanie tela po celý zvyšok života.
  • Problematika manipulácie s deťmi je podceňovaná, aj keď vieme, že jej nedokonalé zvládnutie môže byť zdrojom odchýliek v hybnom vývoji dieťaťa. Napríklad ktorákoľvek chyba držania chrbtice, ktorá sa prejaví už v predškolskom veku, môže byť následkom predčasného posadzovania dieťaťa.
  • Primerané manipulovanie s malým kojencom má veľký vplyv na správne zapojenie a posilnenie chrbtového a brušného svalstva, ktoré zaisťuje zdravé postavenie chrbtice, dobrú funkciu vnútorných orgánov aj spoluprácu ramien a panvy pri vzpriamovaní. Ďalej podmieňuje rozvoj rovnováhy, koordinácie pohybov orientačných schopností, a súhru mozgových hemisfér. Dôležité je spomenúť, že napomáha novorodencovi adaptovať sa na životné podmienky mimo matkino telo, čo je pre dieťa veľmi náročnou úlohou.

Cieľová skupina

Program pre rodičov s deťmi od 2. mesiaca veku dieťaťa do cca 3 rokov

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku