Kurz Typické kvety vianoc

Organizátor kurzu: Živé ateliéry
Kurz Typické kvety vianoc
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
18.11.2015 - 19.11.2015
Bratislava
Gabčíkova 4E
Živé ateliéry
18:00-21:00
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Poplatky
Kontakt

Obsah kurzu

Kvety ako vianočná ruža a amaryllis sa nám jednoznačne spájajú s témou vianoc. Čo keby ste využili príležitosť si ich namaľovať a vytvoriť si tak vlastnú dekoráciu do bytu na vianočné sviatky?
Počas aktivity absolvujete:
  • lektorka Vás oboznámi s ukážkami rôznych malieb kvetu vianočnej ruže a kvetu amaryllis
  • lektorka Vám ukáže, ako znázorniť lupene kvetu a ich tieňovanie
  • lektorka Vám pômože počas maľby dosiahnuť Vami želaný efekt, či už realistickej alebo viac zoštylizovanej maľby
Výsledkom aktivity bude: Výsledkom kurzu bude Vaša vlastná maľba vianočnej ruže, kvetu amaryllis, prípadne iného kvetu, ktorý Vám pripomína vianoce. Počas aktivity budete používať: Na kurz si nemusíte nosiť žiadne materiály a pomôcky, všetky, s ktorými budete pracovať, Vám počas kurzu poskytneme, a to najmä:
  • umelecké olejové, akrylové alebo temperové farby, prípadne suchý pastel
  • šepsované plátno na ráme
  • bezzápachový terpentín
  • špeciálne papiere na maľbu suchým pastelom
Odporúčame Vám, aby ste si na kurz obliekli oblečenie, ktoré si môžete zašpiniť.

Cieľ kurzu

Cieľom tohto kurzu je, aby ste si pod vedením lektorky namaľovali svoj obrázok vianočnej ruže alebo kvetu amaryllis, prípadne iného kvetu, ktorý Vám pripomína vianoce. Či už detail samotného kvetu, rastliny ako celku alebo záplavu kvetov. Kvet nazývaný vianočná ruža alebo vianočná hviezda patrí k obľúbeným námetom malieb v čase vianoc. Obdobne aj kvet amaryllis, ktorý si určiteč pamätáte v jeho prúžkovanej podobe, alebo tiež v žiarivej červenej farbe. Tí, čo ich už skúsili namaľovať vedia, že to nie je až také ľahké, ako to na prvý pohľad vyzerá. Nie vždy vyjde pokus o realistickú maľbu úplne najlepšie, je vhodné predlohu zoštylizovať do podoby modernejšej maľby zameranej napríklad na detail. Je už na Vás, ktorú cestu si vyberiete. Či si zvolíte za námet typický červený kvet, alebo radšej biely alebo kombinovaný, výsledok môže byť  veľmi pekný.

Cieľová skupina

Tento kurz je vhodný ako pre začiatočníkov, tak aj pre pokročilejších účastníkov. Odporúčame, aby ste použili takú techniku, s ktorou už máte skúsenosti.

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku